Det bekrefter rådgiver Hanne Tenfjord Skodje i Presse- og kommunikasjonsseksjonen i Arbeids- og sosialdepartementet.

Ifølge henne er tema for besøket «muligheter og utfordringer for en hjørnesteinsbedrift sett i lys av en vanskelig markedssituasjon».

Kan bli masseoppsigelser

Fosna-Folket skrev i går at permitteringsreglene skaper utfordringer for Rissa-verftet.

Noryards Fosen leverer Boa Jarl i juni i år. Neste sommer ankommer neste storprosjekt Fosen-verftet. Noryards har hittil ikke klart å sikre arbeid i mellomperioden, men verftsdirektør Anders Straumsheim har stor tro på å få på plass et nytt prosjekt fra høsten av. Allikevel kan Noryards bli tvunget til å si opp om lag hundre ansatte.

Utfordrende regelverk

Årsaken er regelverket rundt permitteringer. I fjor vår ble om lag 180 ansatte permittert. De fleste var tilbake i arbeid i fjor høst. Noen ansatte var tilbake i september, andre senere på høsten.

- I henhold til regelverket kan arbeidsgiver permittere ansatte i 26 uker innen en periode på 18 måneder. Det betyr at de ansatte, som i fjor var permittert om lag et halvt år, ikke kan permitteres igjen før i høst. Derfor er det galskap at vi nå skal bli tvunget til å si opp en stor mengde ansatte. Vi mangler tre måneder. Når det har gått 18 måneder siden forrige permitteringer, starter en ny 18-månedersperiode, hvor vi kan permittere ansatte i 26 uker, forklarer verftsdiretør Anders Straumsheim.

Ifølge rådgiver Tenfjord i Arbeids- og sosialdepartementet vil også permitteringsreglene bli et tema under arbeidsministerens besøk i Rissa torsdag.

- Komplett galskap

Verftsdirektør Straumsheim er tydelig på at bedriften ikke ønsker å si opp ansatte.

- Vi trenger de ansatte.  Vi ønsker ikke å si opp noen, og de ansatte ønsker heller ikke å bli oppsagt. Så hvem er denne regelen til for? Galskapen er komplett om vi må si opp hundre ansatte på grunn av et regelverk som er til for å verne ansatte. Vi har i år sikret oss en storkontrakt på over 700 millioner kroner, og skroget ankommer verftet i Rissa i midten av neste år. Vi har også opsjon på to fartøy til, påpeker Straumsheim.

Han og ledelsen har jobbet opp imot NAV og Arbeidstilsynet i håp om å finne en løsning.

- 18-månedersregelen gjelder om det er samme arbeidsgiver. Men da vi permitterte 180 ansatte i fjor vår, var vi fortsatt Bergen Group Fosen. Det var først i august i fjor at Bergen Group solgte seg helt ut, og Calexco overtok de resterende 30 prosent av aksjene. Det var da vi ble Noryards. Spørsmålet er derfor om vi defineres som den samme arbeidsgiveren i denne 18-månedersperioden. Ifølge NAV er vi samme arbeidsgiver, men vi har ikke tenkt å gi oss på dette, sier Straumsheim.