– Benkene er formelt bestilt. Sannsynligvis er benkene montert rett etter påske. Forsinkelsen skyldes at dette har vært en reklamasjonssak med forhandlinger om hvem som skulle dekke kostnaden samt hva som skulle komme i stedet, for å få gjort dette ordentlig. Vi lover at det som kommer nå, skal være en løsning med god komfort, sa Lars Fabricius, rådgiver i Sør-Trøndelag fylkeskommunes samferdselsavdeling, 27. februar.

– Må ta hensyn

Det var på nyåret i 2014 at den nye hurtigbåtterminalen på Brattøra i Trondheim ble tatt i bruk. Allerede samme uke kom det klager på at benkene inne i terminalen ikke var komfortable nok.

– Når det kommer så mange klager på sitteplassene, så må vi ta hensyn til det. Vi har allerede vært i kontakt med leverandørene av trebenkene for å finne en annen løsning, sa fylkesrådmann i Sør-Trøndelag fylkeskommune Odd Inge Mjøen til adressa.no 17. januar i fjor.

I juli i 2014 sa Sør-Trøndelag fylkeskommune til Fosna-Folket at benkene skulle være på plass i løpet av august. I september 2014 sa de at bestillingen skulle gjennomføres om få uker. I slutten av februar 2015 sa fylkeskommunen at nybenkene sannsynligvis ville være montert rett etter påske. I dag, mandag, er det ikke montert nye benker.

Les mer om saken her.

– Uholdbart

Tirsdag er det fylkesutvalg i Sør-Trøndelag.

– Jeg kommer til å ta opp spørsmålet om hvor de nye benkene blir av, som vi er lovet, sier fylkespolitiker Kirsti Leirtrø (Ap).

Leirtrø forteller at hun har blitt kontaktet av flere pasienter som reiser til og fra Fosen i forbindelse med inn- og utskriving fra St. Olavs hospital i Trondheim. Fylkespolitikeren sier at hun tar opp temaet på vegne av pasientene.

– De blir gjerne skrevet ut uavhengig av når båtene går. De jeg har snakket med sier at de kan bli sittende på båtterminalen i to-tre timer, og da har de behov for bedre benker. Benkene som er der nå, er laget for friske folk, sier Leirtrø.

– Hva tenker du om at de nye benkene ennå ikke er på plass?

– Jeg synes det er uholdbart. Vi har vært tålmodige lenge nok.

Fosna-Folket har vært i kontakt med rådgiver Lars Fabricius i Sør-Trøndelag fylkeskommune. Han sier at han ikke kan kommentere saken før orienteringen under fylkesutvalget tirsdag.

Det har ikke lyktes Fosna-Folket å få en kommentar fra fylkesrådmann Odd Inge Mjøen.