Klokka ni lørdag morgen kom Karl Ivar Skare fra leverandøren Unisport til Ottersbo i Ørland. Der ventet en ivrig dugnadsgjeng på å starte arbeidet med å bygge ballbingen som det normalt tar to dager å bli ferdig med. Men en hærskare av unge og voksne ville det annerledes. Før det hadde gått åtte timer var ballbingen allerede tatt i bruk av ivrige barn og unge.

Stor dugnadsinnsats

- Det skal godt gjøres å bygge en slik ballbinge på kortere tid, sier Karl Ivar Skare.

Finn Olav Odde er leder i Ottersbo Grendalag og prosjektleder for ballbingebyggingen.

- I den ene  av tre matpauser telte jeg 47 dugnadsarbeidere, stort og smått medregnet. Med en dugnadsinnsats som dette, så kan alle grendene i kommunen få slike anlegg, sier Odde.

Ballbingen som lørdag ble bygd på rekordtid er ikke av de minste. Totalt har prosjektet en prislapp på om lag en halv million kroner. Med tippemidler, god støtte fra lokalt næringsliv og ikke minst en fabelaktig dugnadsinnsats, så slipper Ørland kommune unne med å legge i 150.000 kroner for det flotte nærmiljøanlegget.

Bolyst og samhold

- Dette er et forbilledlig eksempel på at det å samles til dugnad om et nærmiljøanlegg skaper både samhold og bolyst, sier Skjalg Ledang som var en av mange som deltok i lørdagens dugnad. Den nyvalgte lederen i Ørland idrettsråd peker i tillegg på at slike anlegg har en positiv effekt også i et folkehelseperspektiv.

Karl Ivar Skare hadde tatt høyde for to dagers opphold i Ørland, men kunne sette kursen heimover mot Møre allerede lørdag ettermiddag. Da var til og med flomlyset i ballbingen tent!

Allerede før siste mutter var strammet til var ballbingen tatt i bruk. Foto: Skjalg Ledang
- Fabelaktig innsats, sier Karl Ivar Skåre (t.h.) til dugnadssjef Finn Olav Odde om ballbingen som ble bygd på rekordtid. Foto: Skjalg Ledang