Under lørdagens «Kultursjå» i Vanvikan samfunnshus ble det delt ut fire priser til leksværinger som på ulike måter har gjort en innsats utenom det vanlig, eller som har satt kommunen på kartet på en positiv måte.

Revy og ski

Leksvik kommunes kulturpris for 2015 gikk til komikeren Odd Ivar Berg. Han har fått mange til å le så tårene triller, og han er norgesmester i revy. Han bor nå på Levanger, men er flink til å fremheve heimbygda si.

Ungdomsprisen ble tildelt den unge skiløperen Julie Viktoria Berg. Hun har denne sesongen hatt sitt gjennombrudd på nasjonalt plan.

- Det var veldig overraskende å få prisen, men det er artig å bli satt pris på, sa hun etter prisutdelingen.

Torader og ski

Frivilligprisen gikk til Toraderan. Denne gruppen har i 20 år spilt og underholdt i Leksvik og nabokommunene.

- Det er så mange som har fortjent en pris at dette får være en pris til alle frivillige, sa Georg Høgsve da han på vegne av Toraderan fikk overrakt prisen fra friviliggeneral Bård Hindrums hånd.

Stadsbygd Sparebanks innsatspris ble tildelt Arvid Penna Steen for hans mangeårige engasjement for idretten, og da spesielt innen langrenn.

- Dette er ingen pris jeg fortjener alene. Dette har vi stått sammen om alle, sa Steen.

Mellom prisutdelingene fikk publikum gode smakebiter fra Leksviks kulturliv under ledelse av kulturildsjel Knut Ola Vang. «Kultursjå» ble mesterlig ledet av de unge konferansierene Sigurd Ramdal og Frida Kopreitan Dahl.

Egil Hammer (til v.) delte ut Stadsbygd Sparebanks innsatspris til Arvid Penna Steen.
Nora Aunan (til v.) fra Leksvik ungdomsråd overrakte ungdomsprisen til Julie Viktoria Berg.
Georg Høgsve (til v.) mottok frivilligprisen på vegne av Toraderan fra Bård Hindrums hånd.