Torsdag ble den nye brannstasjonen i Leksvik åpnet. Dermed går brannvesenet i Leksvik fra svært kummerlige forhold i et bygg ved Ytterelva til et flunkende nytt bygg på Håmmårberget.

Flytter fra brannbilgarasje

- Nå flytter vi fra det som kan kalles en brannbilgarasje til en brannstasjon. Det oser kvalitet her. Dette her er like bra som i byen, sa brannsjef Torbjørn Mæhlumsveen i Trøndelag brann- og redningstjeneste (TBRT) da han ønsket velkommen til åpningen av brannstasjonen i Leksvik.

Sammen med seks andre kommuner er Leksvik med i det interkommunale selskapet TBRT. Leksvik har en eierandel på 1,9 prosent

Ordfører Einar Strøm (Sp) foretok den offisielle åpningen ved å løsne to sammenkoplete brannslanger.

- Den nye brannstasjonen vil bety større sikkerhet for folk i bygda. Det er stas for oss å være en del av TBRT, og jeg er glad for samarbeidet vi har med dem, sa Strøm, før de innbudte  gjestene ble servert bløtkake og en omvisning på brannstasjonen.

Stasjonen innholder en rommelig garasje for to brannbiler, garderober og trimrom, møterom og kontorer.

Leier bygget

Det er Geir Landsem som har satt opp den nye brannstasjonen etter spesifikke krav fra TBRT. Landsem leier ut bygget til Leksvik kommune som igjen leier det ut til TBRT. Den årlige leien er på om lag 700 000 kroner.

Mæhlumsveen er imponert over hva Landsem og de ulike entreprenørene og leverandørene har gjort.

- Han har fått til mye for pengene, og jeg er imponert over kvaliteten på bygget, sa TBRT-sjefen.