For kort tid siden kunngjorde Sem at tre kommunale eneboligtomter ved sjøen på Hovde Sør skulle selges til høystbydende. Torsdag ble det vedtatt å omregulere et større areal i samme område fra rekkehus til eneboliger. Dermed er det klart for budrunde på totalt 13 sjønære eneboligtomer i området Hovde Sør, ikke langt fra Brekstad sentrum.

420 kvadratmeter

- Vi har fått så stor respons på de tre første tomtene at vi valgte å endre reguleringen for det mest sjønære arealet på Hovde Sør, sier Sem til Fosna-Folket. I utgangspunktet skulle det bygges sørvendte rekkehus med 12 enheter helt nede ved fjæra. Nå er dette endret, slik at det blir ti små eneboligtomter med en snittstørrelse på 420 kvadratmeter.

Regner på pris

- Entreprenørene som var aktuelle for oppføring av rekkehus er varslet om endringen. Nå ser det ut til at vi er klar til å starte budrunden på tomtene rundt 1. mai, forteller Sem.

- Hva regner du med blir prisen på disse tomtene?

- Vi må regne på det før vi vet hva som blir utropsprisen. Når vi endrer fra 12 til 10 tomter blir det noen færre å fordele kostnadene på, men det blir ikke så stor justering. Tomtene blir lagt ut til en pris som tilsvarer kommunens kostnader med de, sier Sem.

Små eneboliger

Med en tomtestørrelse på i snitt 420 kvadratmeter, maksimal mønehøyde på 4,5 meter og utnyttelsesgrad på 33 prosent blir det ikke rom for de store eneboligene på de to nye tomtene. Det blir kun anledning til å bygge i en etasje, og med en maksimal grunnflate på knapt 140 kvadratmeter ut fra de nevnte reguleringsbestemmelsene.