Fredag og mandag ble en klatreinspeksjon gjennomført i rasutsatte Hellfjorden i Roan. På forhånd hadde ingeniørgeologer fra Rambøll valgt ut punkter i fjellsiden som skulle undersøkes nærmere.

Rambøll har utført jobben på oppdrag fra Statens vegvesen.

– De har sett noe i fjellsiden som det foreslås tiltak på, men ikke noe som er akutt, sier ingeniørgeolog Ine Gressetvold i Statens vegvesen.

– Tok ned småsteiner

Det var tre ingeniørgeologer som klatret i fjellsiden fredag og mandag.

– De tok ned noen småsteiner. De hadde med hjullaster i tilfelle det skulle tas ned større steiner, opplyser Gressetvold.

Ingeniørgeologene fra Rambøll skal nå gjøre en vurdering av fjellsiden, og eventuelt komme med forslag til tiltak dersom det er nødvendig.

– Rambøll har fått en frist til 15. mai med å komme med en rapport.

– Noe skal vel gjøres uansett?

– Det er sannsynlig, men vi avventer rapporten.

– Rensking

– Jeg tror nok at rensking blir aktuelt på noen punkter, det er ganske sikkert. Spørsmålet er om man skal renske og/eller sette fast eventuelle ustabile områder, har Gressetvold tidligere uttalt.

Bakgrunn:

*Det siste steinraset av en viss størrelse på fylkesvei 14 i Roan gikk i Hellfjorden 17. februar. I underkant av én måned tidligere raste en stein på omtrent 10 kilo i frontruta til Paul Eian i samme område.

*Etter en inspeksjon av rasområdet i etterkant av raset 17. februar, ble det besluttet at området skulle gås over systematisk i løpet av våren. Dette for å finne ut om det er nødvendig med ytterligere tiltak i fjellsiden.*Siden det siste raset har det blant annet vært gjennomført en dronekartlegging. Dette førte til at man nå vet hvor steinene raste ut fra i februar. Steinene skal ha rast fra et område over halvveis oppe i fjellet.