Kandidatene skal ha kontaktet bemanningsbyrået som kommunen har hyret inn, like før søknadsfristen gikk ut fredag 19. april.

Ny frist er satt til mandag 27. april.

Håper på ti kvalifiserte søkere

Ordføreren sier at han nå regner med at antallet søkere vil komme opp i det han tidligere har annonsert som ønsket. Hvilket vil si at rundt ti kvalifiserte personer søker på stillingen som ny rådmann i Bjugn.

Undertun understreker at kompetanse innenfor økonomi er en viktig del av stillingsbeskrivelsen. En rådmann som også er i stand til å effektivisere den kommunale driften gjennom omorgansiering ser ordføreren som en positiv egenskap.

Ikke åremål

Stillingen som er utlyst innebærer ordinær fast ansettelse. Ordføreren sier at det i hovedsak er to årsaker til at kommunen ikke utlyser rådmannsstillingen som en åremålsstilling.

- Det er vanskeligere å rekruttere kandidater til en åremålsstilling, spesielt i utkanten. Og åremålsstillinger kan ikke være kortere enn seks år. Med tanke på den pågående kommuneformen, så vil en slik stilling bli dyrere å gjøre om dersom kommuner slås sammen, sier Undertun.

Få med deg nyheter fra Fosna-Folket via Facebook, Instagram og Twitter.