I den innledende runden i kunnskapskonkurransen «Avis i skolen» deltok omtrent 1500 elever fra 50 sjuendeklasser. Da finalerunden i dag gikk av stabelen gjensto åtte klasser, og en av dem var et sammensatt lag med 35 sjuendeklassinger fra Åsly skole og 15 femte- til sjuendeklassinger fra Fevåg Hasselvika skole.

Åtte aviser

Finalen for Rissa-elevenes del foregikk på Fevåg/Hasselvika skole. Alle fikk utdelt et spørreskjema med 30 spørsmål, og alle spørsmålene hadde tre svaralternativer. Alle spørsmålene dreide seg om saker som har vært omtalt i åtte sørtrønderske aviser den siste tiden, og en av avisene var Fosna-Folket.

Avislesere

Elevene har vært flittige avislesere, og det ble belønnet med en fin fjerdeplass. Den gjennomsnittlige poengsummen til elevene fra Åsly og Fevåg/Hasselvika ble 21,6 av totalt 30 mulige poeng. Vinnere ble sjuendeklassen ved Fillan skole på Hitra med en poengsum på 27,44.

Belønning

Etter den 40 minutter lange finalerunden spanderte Fosna-Folket, som en av de deltaende avisene i «Avis i skolen», boller og brus. Det var en populær påskjønnelse i det fine vårværet i Hasselvika. Diplom og en sjekk på 1000 kroner vanket det også til hver av de to skolene fra Rissa.