Torhild Aarbergsbotten (H) sier til Fosna-Folket at det ikke blir bevilget én ekstra krone til styrking ferjesambandet, og at det heller ikke blir ekstra avganger på søndager.

– Jeg er svært skuffet over at det ikke utvises politisk vilje til å styrke kapasiteten fredag ettermiddag og søndager, sier Aarbergsbotten.

Høyre stemte for

Under fylkesutvalget tirsdag fremmet Aarbergsbotten et forslag om å styrke tilbudet fredag og søndag fra 1. juni.

– Forslaget fikk kun Høyre-stemmer, forteller Aarbergsbotten.

– Er slaget tapt?

Det kan virke som at slaget er tapt for 2015 for å få styrket tilbudet, og det synes jeg er fryktelig synd. Jeg ser for meg kaotiske tilstander framover.

– Formidable behov

Høyres forslag gikk ut på at den eventuelle styrkingen av Brekstad - Valset ikke skulle gå utover andre kollektivtilbud i fylket.

– Vi er veldig klare på at samferdselsbehovene er formidable i store deler av fylket. Derfor ønsket vi ikke kutt i andre tilbud, men å styrke Brekstad - Valset konkret. Vi føler oss sikre på at vi skal klare å finne pengene som er nødvendig for 2015.

– Ikke et reelt inndekningsforslag

Karin Bjørkhaug (Krf), leder for samferdselskomiteen i Sør-Trøndelag, stemte nei til Høyres forslag.

– I innstillingen har vi fått belyst behovene bredere enn kun på dette sambandet. Vurderingen viser at det er andre områder i fylket som har et større behov for styrking. Forslaget fra Høyre sier at vi skal vurdere dette i revidert budsjett. Med den kunnskap vi sitter med når det gjelder økonomi, er ikke dette et reelt inndekningsforslag som vi kan gå for. Forslaget må være mer håndfast, mener Bjørkhaug.

– Det er klart at det er utfordringer på sambandet Brekstad – Valset, men det er større utfordringer andre steder. I Selbu-området har vi lavest kundetilfredshet, sier Bjørkhaug.

Kravene i anbudet som er lagt ut fra 2017 til 2019, er to 35 PBE-ferjer samt at i rushtiden skal kapasiteten være på 66 PBE per time.

– Den største utfordringen i sambandet er ferjenes sjødyktighet, og det vil kunne endre seg i det korte anbudet fra 2017. Da har vi mulighet til å legge mer vekt på sjødyktighet. Nå jobber vi med å utforme anbudet, forteller samferdselskomitélederen.

Les mer om hva planen er fra 2019 her.

– Gir meg ikkeTorhild Aarbergsbotten sier at hun ikke kommer til å gi opp Brekstad - Valset-kampen.

– Saken her kommer jeg ikke til å gi meg på. Jeg har jobbet med dette siden 2009, så dette gir jeg meg ikke på før jeg føler meg sikker på at vi har fått et godt ferjetilbud. Vi kommer til å fremme et nytt forslag når vi kommer til fylkestinget i juni, sier Aarbergsbotten.