- Snøen gjør det vanskelig å følge riksgrensa, forteller Gretha Skaug (59) på telefon til Fosna-Folket. Sammen med tremenningen Anita Henriksen har hun nå kommet til Røros på vandringen Norge på langs. Dermed er det to godt inne i Trøndelag etter at den lange turen startet i Halden i mars.

10. april var Anita Henriksens bursdag, uten at 59-årsdagen egentlig ble feiret i særlig grad. Familien hadde derimot sørget for en overraskelse til damene da de nådde Røros.

- Da vi kom til Røros ventet det både overnattingsrom og aromaterapi på Regnbuegården. Her har vi overnattet i det som opprinnelig er et fjøs fra 1700-tallet, fått mat og hatt det varmt og godt, forteller Skaug.

Mandag tok de en fridag, og var turister på Røros. Før videre vandring i dag var de også innom kirka i Bergstaden for å få stempel i pilegrimspassene.

- På veien videre i dag tenker vi oss innom Olavsgruva, før planen er å gå til Glåmos i løpet av dagen, forteller Skaug. Derfra tenker de seg videre til Tydal, før kursen trolig settes i retning Selbu.

- Men man vet aldri helt sikkert med oss, avslutter Gretha Skaug.

Snøen byr på utfordringer underveis. Her er Anita i Øvre Rendal. Foto: Privat
Gretha Skaug ved Hommelfjellet mellom Tolga og Os. Foto: Privat