– Ta deg tid til å finne igjen den sikre godfølelsen på motorsykkelen, og kjør med gode sikkerhetsmarginer, sier seksjonsleder Torgeir Haugen i Statens vegvesen i en pressemelding.

«Kjør ekstra rolig»

De fleste MC-ulykkene i Norge skjer i juni og i september. Allikevel finner Statens vegvesen det nødvendig å advare. De siste årene har det nemlig vært flere alvorlige ulykker i april og mai.

Sist helg ble flere motorsyklister skadet i ulykker på Østlandet. Statens vegvesen mener kjøreferdighetene kan være litt rustne etter vinteren.

«Motorsyklistenes egen organisasjon, NMCU, ber MC-førerne kjøre rolig med ekstra gode marginer de første 50 milene når de finner fram motorsykkelen», skriver Statens vegvesen.

To dødsulykker

I fjor var det to dødsulykker med MC på Fosen. Begge ulykkene skjedde i Rissa i henholdsvis mai og juli. Ulykkene skjedde på fint sommerføre med bar vei og strålende vær.

«Mens tallet på drepte og hardt skadde i trafikken totalt har gått ned på landsbasis de siste ti årene, viser statistikken en mer stabil utvikling for ulykker med drepte og hardt skadde med tung MC. En MC-fører har 12 ganger større sjanse for å bli involvert i en alvorlig trafikkulykke, enn en bilfører. MC-førere har liten beskyttelse utover hjelm og kjøredress. Når ulykkene først skjer, blir skadene raskt alvorlige», skriver Statens vegvesen.