Hovedfokuset på besøket på Stokkøya torsdag var dialogmøte med Åfjord fjellstyre og Norges fjellstyresamband om fjellstyras økonomi og drift, i tillegg ble det sett på utviklingen av Stokkøya sjøsenter og Bygda2.0, med informasjon om Åfjord av ordfører Vibeke Stjern (Ap).

Utfordringer og muligheter

- Jeg er veldig imponert over det jeg har sett så langt, sier Blåfjelldal.

I dag , fredag, var det landbruksnæringa i Åfjord sin tur til å vise frem hva som rører seg i Åfjord, og statssekretæren fikk under et møte på Fosen Fjord Hotel i formiddag en presentasjon av utfordringene og mulighetene landbruksnæringa har.

David Mouritzen og odelsjente Anne- Lise Haugdahl Humstad informerte om Åfjord Utvikling, Landbruksprosjektet og satsningsområder som lokal mat, og generelt om landbruket i Åfjord. Alt fra den optimistiske til de ulike utfordringene næringa står foran.

- Viktig å tenke sammen

Bjåfjelldal er imponert over måten næringslivet og landbruket i kommunen samarbeider på:

- Det er veldig bra at næringslivet og landbruket tenker sammen, det er viktig å knytte sammen lokal matproduksjon og reiselivsnæringen slik som det blir gjort her i Åfjord, sier hun.

Avslutningsvis fredag går besøket til Gunnar Singsaas (FrP), som er i startfasen med sauehold og ”Inn på tunet” satsing på nykjøpt gårdsbruk i Sørdalen.

Hanne Maren Blåfjelldal (FrP) er imponert over det hun så langt har fått sett under besøket i Åfjord. Foto: Siri W. Theodorsen