Konferansen, som er lagt til forsamlingslokalet Haugen, har kommunereformen som tema.

– Skal gjøre vårt ytterste

– Per dags dato er det 90 påmeldte, noe vi er fornøyde med ettersom at dette ser ut til å være en populær dag. Vi ser at Lokalsamfunnsforeningen og KS har store konferanser som er spennende i Oslo, begge med tema kommunereform. De politiske partiene har også lagt opp til ordførerkonferanse opp mot sine stortingsrepresentanter denne dagen. Mange ordførere og rådmenn drar dit, men også mange ser ut til å velge vårt opplegg i Osen. Og vi vil gjøre vårt beste for at temaet blir bra belyst for de som kommer, lover ordfører Jørn Nordmeland (V) i Osen.

Marit Arnstad inn

I programmet har det kommet inn en endring i forhold til tidligere.

– Senterpartiet ønsker å sende Marit Arnstad i stedet for Trygve Slagsvold Vedum. Dette er greit for oss, for vi vet at Marit Arnstad er god på dette temaet, sier Nordmeland.

Andre som skal delta med sitt er Andre N. Skjelstad fra Stortingets kommunal - og forvaltningskomite for Venstre, Per Sandberg, stortingsrepresentant og nestleder i FrP, Morten Øgård, som  er professor ved Universitetet i Agder/UC-Berkeley, Reidar Almås, han professor ved Senter for bygdeforskning, ordfører Per Helge Johansen i Leka kommune, Kjell Petter Hestmo, som tituleres som fotsoldat i Osen kommune og Osen-ordfører Jørn Nordmeland.