Norsk luftsportsforbund opplyser at mannen i 20-årene som ble hentet ut av et Sea King-helikopter fløy en speedrider, og ikke en vanlig paraglider.

Mannen fra Trondheim er lettere skadet, og ligger på sengepost ved St. Olavs Hospital, opplyser sykehuset i en pressemelding.

I de første meldingene som kom fra politiet i går ble det opplyst om at den skadde mannen skulle ha smerter, men være ved bevissthet.

- Ski på beina

Leder i hang- og paragliderseksjonen i Norges Luftsportforbund, Arne Håkon Hillestad, opplyser at mannen fløy en speedrider nedover fjellsiden på Munken.

- En speedrider er en slags liten paraglider. Man flyr med ski på beina, og er av og til nedi bakken med skiene, forteller han.

Speedriding er ifølge forbundet en ny sport i Norge. Typisk for sporten er at man flyr nært terrenget. Ifølge Voss hang- og paragliderklubb kan man oppnå hastigheter på rundt hundre kilometer i timen.

- Skjedde i forbindelse med landing

Leder Hillestad forteller at det er skrevet en rapport om ulykken på Munken. Han har ikke lest den selv, siden han er på påskeferie på fjellet uten internettilgang.

- Etter det jeg har fått opplyst skal ulykken ha skjedd i forbindelse med landing. Dette er ingen alvorlig ulykke. Hadde det vært det, måtte jeg ha rykket ut. Jeg skal imidlertid gå igjennom rapporten når jeg har anledning, for å se om det er noen tilbakemeldinger vi kan gi til piloten. Vi ønsker å lære av slike hendelser.

- Hvilke skader fikk piloten?

- Det kjenner jeg ikke til. Piloten var medlem av Nidaros luftsportklubb og blir ivaretatt av klubben, forteller Hillestad.

Har opprettet sak

Lensmann Gunnar Solli i Leksvik sier at de har opprettet en undersøkelsessak på ulykken.

- Det er for å bringe på det rene hva som har skjedd. Ettersom utfallet ikke ble verre enn det ble, venter vi nok til etter påske med å avhøre vedkommende, sier Solli.

Politiet har imidlertid avhørt en annen pilot som var sammen med mannen som ble skadet i ulykken.

- Vi har ikke hendelsesforløpet helt klart ennå. De to personene skal ha stått på toppen, og mannen som ble skadet skulle dra utenom kanten først, og så hadde ikke det gått så bra, sier Solli.

Nødetatene rykket ut

Hvor langt nedover fjellsiden mannen skal ha falt, vet ikke lensmannen foreløpig.

Solli sier de at samarbeider med politiet i Sør-Trøndelag om saken, i og med at mannen som ble skadet i ulykken bor i Trondheim.

Både brann, helse og politi rykket ut til stedet etter meldingen om ulykken i går.

Et Sea King-helikopter ble rekvirert, og fløy mannen til St. Olavs Hospital.