Utdanningsdirektoratet har valgt ut 34 kommuner som blir realfagskommuner i 2015. I alt søkte 65 kommuner om å bli med på satsingen. 20 millioner kroner er satt av til opprettelsen av realfagskommuner, skriver Regjeringen i en pressemelding.

Et løft

- Du verden! Vi regnet med at nåløyet var trangt, men vi sendte en søknad like vel. Dette er en enorm tillit som er vist oss. Dette vil bety et løft for realfagsundervisningen i Leksvik og Rissa. Jeg tror også det vil ha en smitteeffekt, og at det etter hvert vil få betydning for hele Fosen, sier Leksvik-ordfører Einar Strøm (Sp) da han får høre nyheten om at Leksvik og Rissa er valgt ut til å bli realfagskommuner.

Mattematikkhuset på Amborneset i Leksvik er tiltenkt en sentral plass i realfagssatsingen som Leksvik og Rissa nå får muligheten til å gå i gang med.

Klare mål

– Et viktig mål med realfagskommunene er å lære hvordan barnehager og skoler kan løfte seg ut av realfagsproblemet vi har i Norge, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i pressemeldingen.

Et viktig kriterium er at kommunen har klare mål for arbeidet med realfag i skoler og barnehager. Målet er å øke barn og unges læring og motivasjon i matematikk og naturfag.