Trond Reierstad (57) er melkebonde i Lørenskog i Akershus. Han har vært styreleder i TINE SA siden 2010.Nils Asle Dolmseth (47) er melkebonde i Åfjord. Han har tidligere vært ordfører i Rådet i TINE, og ble i fjor valgt inn i konsernstyret, meldes det om i ei pressemdling fra TINE.

Lang fartstid som tillitsvalgt

Om den nye nestlederkandidaten sier valgkomiteens leder Jon Husdal, også han fra Åfjord, at Nils Asle Dolmsethhar lang fartstid som tillitsvalgt i TINE.

– Han kjenner TINE svært godt og er reflektert om selskapets utfordringer, uttaler Husdal.

Han opplyser overfor Fosna-Folket at Jarle Bogen fra Rissa står på gjenvalg som ordfører i rådet og årsmøtet TINE SA, og Mette Feten Graneng Fra Bjugn som første vara til valgkomiteen i TINE SA.

To nye medlemmer inn

Siden årsmøtet til TINE i april skal behandle nye vedtekter, har valgkomiteen lagt fram to sett av innstillinger, både etter nåværende vedtekter og etter forslaget til nye vedtekter. Reierstad og Dolmseth er foreslått i begge alternativene.Hvis årsmøtet følger innstillingen fra valgkomiteen i tråd med nye vedtekter, kommer to nye medlemmer inn i konsernstyret. Det er Marit Haugen fra Steinkjer og Rolf Øyvind Thune fra Rakkestad i Østfold.