Løypemaskinen til IL Fjellørnen ble kjøpt inn i 2010 med en investeringsstøtte fra Rissa kommune på 300.000 kroner og driftsstøtte på 75.000 kroner. Det ble i tillegg satt av 75.000 kroner i driftstilskudd for de kommende tre årene. Beløpet ble ikke garantert da det forutsatte prioritering i budsjettet, men kommunen har lyktes i å utbetale tilskuddet i løpet av disse årene.

Driftstilskudd ble prioritert av kommunestyret også under budsjettbehandlingen for 2014.

Skulle samarbeide

Forutsetningen for innkjøp av løypemaskinen var at idrettslagene IL Fjellørnen og Stadsbygd IL skulle samarbeide om en trasé mellom Granlund og Tjønnbakken. Målet var at maskinen skulle betjene hele dette området og de respektive anleggene. Planene kan sies å ha ligget på is de siste årene.

IL Fjellørnen har sendt søknad om støtte til drift av sin løypemaskin på 75.000 kroner for 2015.

Rissa kommune har på bakgrunn av oppslag i Fosna-Folket angående formannskapets diskusjon om saken, mottatt søknad fra Stadsbygd IL. De søker om 200.000 kroner til investering i ny løypemaskin og 45.000 kroner i til drift i fem år.

Innstilling

Rådmannens innstilling var å avslå søknadene. Det endelige vedtaket ble imidlertid som følger:

1. Søknadene om støtte til løypemaskin til IL Fjellørnen og Stadsbygd IL innvilges med kr 75.000 til Fjellørnen, kr. 45.000 til Stadsbygd.

2. De eksisterende tilskuddspostene bør vurderes økt og innarbeidet i forbindelse med økonomi- og handlingsplanen.

3. Rissa kommune og Idrettsrådet kan prioritere anleggssatsingen tydeligere i arbeidet med kommunens kulturplan.