Det første spadetaket ble tatt mens kjøpere og potensielle kjøpere av leiligheter fikk servert kaffe og kake på Fosen Fjord Hotel i Årnes sentrum.

- Velkommen til en enkel markering. Dette er en milepæl, nå er vi i gang med Årnesgården. Det blir ingen champagne, da vi ikke er i mål enda, sa Geir Tinnen til den oppmøtte forsamlingen.

Vil bo enklere

I september i fjor ble det åpnet for salg av leiligheter i Årnesgården. Nå er 17 av 23 leiligheter solgt. Tinnen opplyser at leilighetene i hovedsak er solgt til folk som ønsker å bo enklere.

- Jeg tror ikke man finner bedre tomt enn dette i sentrum på Fosen. Her kan man omtrent gå i tøflene mellom apotek og bank, og så slipper man jo snømåking og plenklipping, sier Tinnen.

Eva og Petter Monstad har kjøpt en av leilighetene i Årnesgården, og var tilstedet på markeringen mandag.

- Det blir veldig godt å flytte til sentrum. Det er spennende å følge med på byggeprosessen fra trinn til trinn, sier Eva.

Paret har fra før et stort hus, og gleder seg nå til å flytte inn i leilighet.

- Det blir godt å slippe snømåking og plenklipping, det kan ikke bli bedre enn dette. Vi har alt her i sentrum. Det er godt for oss gamle det, vet du, ler Eva.

Ferdigstilles neste år

Etter planen skal bygget være ferdigstilt i april/mai neste år. Prosjektet er ikke et A4-prosjekt, i følge Tinnen:

- Dette er et privat initiativ. Det er basert på lokal lidenskap og lokal galskap, forteller han.

Prosjektet startet i 2012, da ble arkitekter invitert til å se på tomta.

- Vi fikk tillatelse på å bygge opptil åtte etasjer. Årnesgården blir seks etasjer høy, så vi har ikke strekt det fullt så langt som vi kunne gjort, sier Tinnen.

I januar 2013 var det et åpent møte der det ble sett litt på interessen for leilighet i Årnesgården. Responsen var stor, informerer Tinnen.

- Dette er trolig det største leilighetsprosjektet som skal oppføres på Fosen. Totalentreprisen er det entreprenør Stjern som står for, mens vi benytter oss av lokale underleverandører, sier Tinnen.

Gode naboer

Rolf Holmen, daglig leder ved Fosen Fjord Hotel ønsker sine nye naboer velkommen.

- Vi ønsker å bli det stedet der dere kan komme for å spise søndagsmiddag, drikke kaffe og være sammen. Skulle dere få problemer med wi-fi innlogging, så er vi internettkafeen deres, spøker Holmen.

Holmen er positiv til fortetting i området, og forteller at det skal bygges skotthyllbane nede på neset ved hotellet.

- Vi blir nok gode naboer, sier Holmen.

Ordfører Vibeke Stjern gratulerte Geir Tinnen under markeringen.