- Mannen falt i sjøen i forbindelse med fiske i Råkvåg. Noen forbipasserende hørte rop om hjelp. De dro ut i båt og fikk lokalisert ropene. De berget deretter mannen opp, forteller operasjonsleder Solfrid Lægdheim ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Berget livet hans

Politi, brannvesen og et legehelikopter rykket ut til stedet. Mannen fikk behandling av helsepersonell.

- Mannen var nedkjølt. Han ble fløyet inn til St. Olavs hospital for videre behandling. Det skal ikke være fare for livet, sier operasjonslederen.

Lægdheim vil berømme paret som reddet mannen.

- Mannen som falt i sjøen, har vært utrolig heldig. Ekteparet gjorde en veldig god redningsdåd. De reagerte raskt og fikk mannen opp fra sjøen. Det berget nok livet hans. Vi vil berømme paret for innsatsen, sier operasjonslederen.

- Hørte rop

Toril Åse Brattland Jakobsen og datteren var ute og gikk tur i Råkvågen da de hørte rop fra sjøen.

- Vi sto cirka 20 meter fra Belsenkrysset da vi hørte en lyd fra andre siden av vågen. Det var en svak, litt uvanlig lyd. Vi hørte at det var et menneske, og stoppet opp. Da vi hørte lyden igjen, oppfattet vi at det var et rop om hjelp, forteller Jakobsen.

De ringte deretter til Jakobsens svigersønn, som dro ut i båt.

- Datteren min og svigersønnen fant mannen under en brygge. De fikk hjulpet ham opp. Mannen har vært veldig heldig, sier Jakobsen.