På bakgrunn av at partene ikke blir enige, besluttet Fjord1 å saksøke Sør-Trøndelag fylkeskommune. Stevningen ble først sendt til Oslo tingrett, men er nå overført til Sør-Trøndelag tingrett. Saken er foreløpig ikke berammet.

– Vi forventer at hovedforhandlingen finner sted en gang over sommeren. Mest sannsynlig blir det til høsten, sier Odd Reidar Ormåsen, kommersiell leder i Fjord1.

Om saken:

1. januar 2012 startet innkreving av bompenger på ferjestrekningen Flakk - Rørvik. Sør-Trøndelag fylkeskommune sier seg villig til å betale i overkant av 14 millioner kroner per år til Fjord 1, som kompensasjon.– Vi holder fast ved at kompensasjonen Sør-Trøndelag fylkeskommune har tilbudt på 14 millioner kroner per år er rett, har samferdselssjef i Sør-Trøndelag fylkeskommune, Oddveig Kipperberg, tidligere uttalt til Fosna-Folket.

Fjord1 mener at kompensasjonsbeløpet per år må være høyere, men ønsker foreløpig ikke å si eksakt beløp. Likevel er Ormåsen i Fjord1 klar på at det er snakk om «betydelige beløp over kontraktsperioden vi har i dette sambandet».

– Grunnet den store usikkerheten knyttet til det tekniske utstyret som brukes for betaling på reisene og de betydelige mørketallene, er vi uenige i fylkeskommunens forslag. Det er trafikken som ikke er registrert vi mener utgjør brorparten av inntektssvikten. Ser man på trafikkutviklingen på andre samband, er den ikke sammenlignbar med den utviklingen fylkeskommunen mener er riktig for Flakk - Rørvik-sambandet. Vi har derfor blitt rådet til å framskrive trafikknivået med blant annet vekstfaktorene fra relativt sammenlignbare samband, sa Ormåsen i oktober.