Fredsengelen i Vallersund, også kalt kjærlighetsengelen, er den eneste av sitt slag i Norge. Under «Feskleikdagan» i 2009 ble fredsengelen avduket. Siden har den stått på Nesavarden ved Vallersund gård i Bjugn. Nå er den imidlertid borte, og det har sin forklaring.

– Under den siste stormen falt den over ende og fikk en liten skade på vingen. Engelen ble også litt skadet i ansiktet, forklarer Dag-Francois Balavoine, som i sin tid fikk ansvaret med å sette opp engelen et sted i Norge.

«En gave til folket i Vallersund»

«Unitehope-engelen er skapt av den svenske kunstneren Lehna Edwall. Skulpturen er symbolet på Unitehope-prosjektet, en bevegelse som ble igangsatt med intensjonen om å spre grenseløs og forenende kjærlighet, lys og håp til hele menneskeheten. Prosjektet ble dannet i september 2005, da de syv opprinnelige Unitehope- englene samtidig var satt opp i Vanuatu, Australia, Mali, Russland, Peru, Canada og Hawaii, som en gave til stedet og dets mennesker. Målet er å danne et nettverk av 49 engler. Denne engelen er den 13. i prosjektet og en gave til folket i Vallersund», har Dag-Francois Balavoine skrevet på Unitehope sin nettside.

Les hele historien om engelen i Vallersund her (ekstern lenke).

– Må tas vare på

– Vi skal ikke få tak på en ny engel, for den er så spesiell den som er laget. Helt unik. Engelen er den eneste av sitt slag i norden, og den har blitt en folkeattraksjon, sier Balavoine og legger til:

– At den ble skadet, er et tegn på at vi virkelig må våkne. Den må tas vare på, og vi har derfor tatt ned engelen for å få den reparert.

– Uerstattelig

Balavoine forteller at etter at engelen har blitt reparert, vil den ene vingen bli litt mindre enn den andre. Fredsengelen skal settes opp igjen. Det skjer likevel ikke før man får fraktet opp en stor stein, som fredsengelen kan festes på slik at den får stå helt sikkert. For å få løftet opp steinen, må et helikopter tas i bruk.

– Den har vært festet, men kommet seg løs likevel. Derfor må vi gjøre det ordentlig nå. Blir den ytterligere skadet, har vi mistet en verdi for Fosen. Den er uerstattelig, sier Dag-Francois Balavoine, som forteller at man har ventet i lang tid for å få steinen fraktet opp.