Fylkesutvalget i Sør-Trøndelag sluttet seg tirsdag til fylkesrådmannens vurdering og vedtok utbygging av rundkjøring i Vestråttkrysset i Ørland kommune.

– Det ble enstemmig vedtatt. Jeg er glad for at vi nå kommer i gang. Rundkjøringen vil bidra til å heve trafikksikkerheten veldig i området. Med økt utbygging av både boliger og næringstransport fra steinbruddet på Ottersbo, haster det med å komme i gang med byggingen, sier Torhild Aarbergsbotten (H).

– I overkant høy

Prislappen er på 11,47 millioner kroner.

– Vi er skjønt enige om at prisen er i overkant høy. Utgangspunktet til Vegvesenet var 14 millioner kroner, men så har de gjort justeringer, og fått prisen ned til vel elleve millioner, som er innenfor rammen. De har sine håndbøker, så vi må stole på at tiltakene som er lagt inn er nødvendige, mener Aarbergsbotten, som likevel er klar på at det viktigste er at man nå kommer i gang.

Fire alternativer

Statens vegvesen oversendte 17. mars et notat som oppsummerte prosessen med Vestråttkrysset. Notatet viser til at følgende fire alternative forslag til løsning er vurdert:

1. Opprinnelig anslag revidert 3.mars 2015: 14,31 mill.

2. Anslag etter revidert bestilling fra STFK: 13,04 mill. + evt. bindelag 0,410 mill.

3. Nytt overslag 13.mars (innenfor ramme): 11,47 mill.

4. Fartsdumper med stoppskilt i hver retning: 0,5 mill. (grovt anslått)

«Løsningsalternativ 3 ivaretar intensjonen i fylkeskommunens bestilling, med hensyn til trafikksikkerhet og fremkommelighet. Løsningsforslaget er grundig kvalitetssikret blant annet med geotekniske undersøkelser etter innspill fra NVE samt gjennomgang av eksisterende vannforsyning og overvanns-/ dreneringsledninger i kryssområdet. Fylkesrådmannen anbefaler at Vestråttkrysset bygges ut i samsvar med alternativ 3», er fylkesrådmannens konklusjon.

Innstillingen var «Fylkesutvalget slutter seg til fylkesrådmannens vurdering og vedtar utbygging i tråd med alternativ 3, i henhold til overslag av 13. mars på 11,47 mill. kr.», noe som ble enstemmig vedtatt.

– Ligger godt an

Planen er at arbeidet med rundkjøringen skal starte i løpet av våren, og at den skal stå ferdig til høsten.

– Det kan bli komplikasjoner med anbudsrunden og eventuell klaging, men det er ingen tegn på det nå. Det har gått veldig bra med prosjekteringen, og framdriftsplanen ligger godt an, har prosjektleder i Statens vegvesen, Andreas Tessem, tidligere uttalt til Fosna-Folket.

Les også: Fant ikke kvikkleire i Vestråttkrysset