Intensjonsavtalen om kommeunesammenslåing mellom Rissa og Leksvik ble i dag vedtatt i kommunestyret i Leksvik. Dermed kan to kommuner bli til en fra 1. januar 2018 dersom motstanden fra innbyggerne ikke blir for stor.

Mye arbeid

Da intensjonsavtalesaken var oppe til behandling i kommunestyret kom det forslag om å vedta et punkt om at det skal gjennomføres en rådgivende folkeavstemming i Leksvik om kommunesammenslåing. Dette punktet er ikke en del av intensjonsavtalen.

- Det er nå etter at vi har vedtatt intensjonsavtalen at arbeidet begynner. I det videre arbeidet må vi konkretisere hva vi krever av Rissa. Hva skal innbyggerne gå til valg på? Vi har en stor jobb foran oss. Noe som er svært viktig for oss blir å diskutere gamle planer som vi ikke har kunnet gjort noe med på grunn av økonomien. Da tenker jeg blant annet på utbyggingsplanene ved Testmann  Minne skole. Det er en rekke fysiske ting vi trenger og som er viktige for oss i Leksvik, sa Torkil Berg (Ap).

Videregående skole

Skjebnen til den videregående skolen har vært en viktig sak i forhandlingene om en intensjonsavtale om sammenslåing med Rissa. Flere av kommunestyrerepresentantene poengterte viktigheten av å ha fullt trykk på punktet i intensjonsavtalen som sier at en felles fremtidig skole skal plasseres i Vanvikan.

- Har Sør-Trøndelag fylkeskommune muskler og vilje til å være med på å bygge en ny videregående skole i Vanvikan?  Dette med videregående skole må ha fullt trykk på slik at vi får en snarlig avklaring. Det tror jeg er viktig for folk når de skal si ja eller nei i folkeavstemmingen, sa Aud Dagmar Ramdal (Sp).

Folkeavstemming

Fortsatt plassering av felles legevakt i Vanvikan, ansattes situasjon i forbindelse med sammenslåingen og fortsatt aktivitet på kommunehuset i Leksvik var punkter flere av representantene mener er viktige å ha stor oppmerksomhet mot i det videre arbeidet som skal gjøres i tiden fremover.

Innbyggerne i Leksvik får si sin mening om de ønsker å slå seg sammen med Rissa i en rådgivende folkeavstemming i forbindelse med kommunevalget til høsten.