Ap, Sp og Frp kom med et felles forslag om at det må foretas en folkeavstemming i Rissa om innbyggerne ønsker en sammenslåing med Leksvik da intensjonsavtalen sto på sakskartet i kommunestyret i dag.

Flertall for sammenslåing

-65 prosent av innbyggerne gikk for sammenslåing med Leksvik som første prioritet i undersøkelsen Fosen Regionråd gjorde, påpekte ordfører Ove Vollen, som ikke sa seg uvillig til folkeavstemming, men mente den diskusjonen kunne komme senere i prosessen.

Lik prosess

Flere av politikerne påpekte at Leksvik har et vedtak om folkeavstemming, og at prosessen burde være lik i begge kommuner.

-Dette er noe vi vil diskutere når vi samles for å snakke om innbyggerundersøkelsen, og den videre prosessen, sa Vollan.

Nedstemt

Forslaget fra Ap, Sp og Frp ble nedstemt med 12 mot 11 stemmer nå, men som nevnt åpnet ordføreren for at denne diskusjonen kunne komme senere.

Intensjonsavtalen ble enstemmig vedtatt.

Samles til diskusjon

I kveld og i morgen samles formannskapene og forhandlingsutvalgene i Rissa og Leksvik i Steinkjer for blant annet å diskutere innbyggerundersøkelsen som skal gjøres i begge kommunene, og videre framdrift i sammenslåingsprosessen.