Like etter klokka 17.00 fikk politiet melding om brann i en lastebil på en av Flakk - Rørvik-ferjene. Brannen ble slokket av mannskapet om bord.

Brant i motoren

Vaktleder Arne Lien ved Sør-Trøndelag 110-sentral sier at det begynte å brenne da ferja var ti minutter fra land.

- Det brant i motoren. Brannen var slokket da de kom fram til ferjeleiet på Flakk, sier han, og forteller at lastebilen aldri var overtent.

- Kraftig røykutvikling

Skipperen om bord på ferja, skipsfører Svein Erik Aksetøy, sier at brannen i en postlastebil startet rett etter avgang fra Rørvik.

- Ganske så umiddelbart ble det kraftig røykutvikling. Vi fikk raskt satt i gang mannskapet for å slokke, sier skipperen til Fosna-Folket.

Aksetøy forteller at fire ansatte på ferja drev slokningsarbeid med pulverapparat og slanger med sjøvann.

- Heldigvis var det bare 6 biler om bord og 16 passasjerer. Sånn sett var det gunstige forhold for å foreta slokningsarbeidet.

Hyller mannskapet

Han forklarer at det var så kraftig røykutvikling at han ble nødt til å stanse ferja og legge den på siden. Dette for at noe av røyken skulle gå bort fra ferja. Deretter kjørte han videre mot Flakk.

- Vi så røyken godt oppe på brua. Vi hadde sikt, men det så ikke trivelig ut. Det ble slokket hele veien til Flakk, sier han, og forteller at skumanlegget om bord ikke ble benyttet da dette er dimensjonert for store branner.

Skipperen hyller mannskapet om bord.

- Mannskapet gjorde en fantastisk innsats. Jeg ser hvor mye verdi det er i å ha et drillet mannskap som øver på bilbranner. Da kommer det ikke som julekvelden på kjerringa når uhellet først er ute, mener Asketøy.

Normal drift fra 20.30

Skipperen sier at ingen passasjerer ble røykskadd under brannen, men at ferja må luftes på grunn av at det blant annet kom røyk inn i kafeen. Dekket måtte spyles etter at flere pulverapparat ble tømt.

- Ferja er tilbake i drift klokka 20.30, sier han.

- Veldig mye røyk

Bjørn Erik Vangen var om bord på ferja da det begynte å brenne i lastebilen.

- Jeg satt i bilen og fulgte med i speilet. Det var veldig mye røyk. Passasjerene ble bedt om å gå inn i salongen, forteller han.

Vangen synes mannskapet om bord på ferja fortjener skryt.

- De håndterte situasjonen veldig proft. Da det begynte å ryke mer, var de med en gang på plass med brannslanger. De slukket hele veien til vi la til kai på Flakk, sier han.

- Ble bedt om å gå av

Robin Askjem Hvalryg (18), som har tatt bildet øverst i saken, hadde planer om å ta MF Korsfjord over til Rørvik.

- Jeg hadde akkurat kommet meg inn på ferja, men da fikk jeg beskjed om å gå av, sier han.

Da så han at det røyk litt fra lastebilen, men at flammene var slokket. Askjem Hvalryg sier at brannvesenet kom til Flakk like etter at han hadde ankommet ferjeleiet.

- Brannen var slokket, men lastebilen ble spylt med vann, forteller Askjem Hvalryg, som måtte vente på neste ferje.