-Jeg skulle gjerne hatt beskjed litt tidligere. Men jeg har forberedt meg som at jeg skal gå og gleder meg, sa Anders da Fosna-Folket kom i kontakt med han. Da holdt 26-åringen på å sjekke inn på flyplassen. Det var ikke mer enn halvannen time til start da Leksvik-løperen kom ut av sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Det ble derfor ingen optimal oppladning for Tettli Rennemo som i utgangspunktet var tredje reserve. Torsdag kveld hadde han rykket opp på førsteplass på reservelista. Både Didrik Tønset og Petter Eliassen hadde på det tidspunktet kastet inn håndkleet. Chris Jespersen som måtte stå over i Lahti, håpet i det lengste å rekke den tradisjonsrike Kollen-femmila. Lørdag måtte han også melde forfall.

Fikk det travelt

-Jeg fikk en telefon for en halvtime siden, sa Anders da FF-sporten var i kontakt med han. Den tidligere Team Trøndelag-utøveren la ikke skjul på at han fikk det travelt da skiforbundet ringte og spurte på om han hadde mulighet for å komme seg til Oslo før rennet startet. Den mellomste av Tettli Rennemo-brødrene hadde for lengst sjekket ut hvilke muligheter han hadde dersom det skulle komme en telefon. Halv elleve var siste mulighet for å komme seg til hovedstaden. Ski og annet utstyr var klargjort. Leksværingen som har så mange gode NM-plasseringer hadde spist og drukket mye de siste dagene i tilfelle han skulle få en ny mulighet til å gå 50-kilometeren.

På hugget

Anders Tettli Rennemo kunne fortelle at han var innstilt på at det ble femmil i godstolen og foran TV-skjermen da det plutselig bød seg mulighet til å bli en del av det stjernespekkede feltet. Anders opplyste at han var på hugget selv om inngangen til rennet kunne ha vært bedre dersom han hadde reist sørover på fredag og hadde overnattet på hotell. Men det valgte han forståelig nok ikke å bruke energi på i formiddagstimene i går. Fokuset var å forberede seg best mulig på Kollen-femmila som han har gått tidligere. 1988-modellen visste derfor hva som var i vente da han pakket og reiste.