Bel Cantos siste forestilling er mer enn sang og musikk. Det har blitt en reise i tid og rom gjennom musikalenes verden, sett gjennom øynene til odelsgutten som mønstrer på som sjømann. Resultatet har blitt en fargerik, fengende og fantastisk seilas, der hver havn byr på et gjenhør med klassikere fra de mest kjente musikaler.

Fra 4 til over 70 år

Ikke mindre enn et 50-talls lokale aktører bidrar til at forestillingen for alvor fyller scenen i Store Sal ved Ørland kultursenter. Den yngste kun 4 år, mens den eldste for lengst har passert 70. I tillegg til Bel Cantos egne krefter, så sørget korets leder Rachel Skaret for at det mønstret på et par forsterkninger i anledning denne storsatsingen. Anne Lise Sandvik har sørget for å sy sammen vidt ulike sanger og melodier gjennom en regi som sitter som et skudd. I tillegg tok Jan Inge Standahl utfordringen med å ikle seg hovedrollen som odelsbonden fra Ørlandet.

Jorda rundt med lokal forankring

Standahl fyller rolllen med bravur, enten tema er bakrus i Paris eller forelskelse i London. Selv om melodiene i det store og hele er internasjonale, så serverer Standahl replikker som gjør dette til en forestilling om og for fosninger. Om det er stor geografisk spennvidde i den forestillingen, så er ikke den musikalske menyen mindre variert. Koret har hentet klassikere fra så forskjelllige musikaler som Spelemann på taket, via Løvenes Konge og Cats, til Which Witch og We will rock you. Uten at miksturen av ulike stemninger, epoker og stilarter føles fremmed.

Humor og aktuell ironi

Bel Canto lykkes med å lage en lokal rød tråd, der hovedpersonen i Jan Inge Standahls skikkelse omsider kommer heim igjen, attpåtil med ei skikkelig gårdkjerring. Sluttreplikken er gjennomsyret at tidsaktuell lokal ironi og humor. Hva det handler om? Etter premieren fredag kveld er lørdag siste sjanse til å oppleve dette musikalske fyrverkeriet i to akter. Da bør ikke ett sete være ledig i Store Sal!

Jan Inge Standahl og Torunn Strøm er to av aktørene som leverer viktige bidrag til en bunnsolid forestilling. Foto: Skjalg Ledang
Dirigent Ingunn Solem (t.v.) loser Bel Cantos sangere trygt gjennom kjent og ukjent musikalsk farvann. Foto: Skjalg Ledang