- Sist jeg var på Ørlandet fikk jeg ikke lov til å gå av scenen, sier Vidar Letho muntert. Det var høsten 2013 at musikeren og standup-komikeren gjorde furore da han opptrådte på den intime scenen i Blackbox under Ørland Bluesfestival. Da ville ikke publikum la den lille artisten med den etter eget utsagn store kjeften avslutte forestillingen.

Glemmer ikke Ørland

- Ørland står fortsatt som en «høydare», jeg gleder meg til å komme tilbake, sier artisten som har rundt 100 reisedøgn i Norge og USA hvert eneste år. I helga står han på scenen på Barrock Dockside på Brekstad både fredag kveld og lørdag kveld.

- Ser an folket

Selv forteller Letho at han aldri stiller med en ferdig spilleiste når han entrer scenen med sitt «Half Man Band».

- Jeg ser an folket og tar ting på sparket. Vi er alle på samme fest, forklarer Letho.

Erstatter det lille med en svær kjeft

Vidar «Viddi» Letho er læreren som beskriver seg sjøl som Nordens minst standupkomiker, Europas minst bluesgitarist og kanskje verdens minste foredragsholder, men som erstatter alt det lille med en svær kjeft. Han er tidligere kjent som Lillebjørn Lien fra «Hotell Cæsar», Mini-Hank i Turboneger og har medvirket i programmer som «The Voice», «Torsdag kveld fra Nydalen», «Nårje», «Uti vår hage», «Showman» og «Storbynatt». Han har også satt opp kritikerroste standup show, spilt gitar med blueskongen Albert Collins, opptrådt med de fleste av Norges standup komikere og varmet opp for band som Kaizers Orchestra og Omar & The Howlers.