Etter at forrige anbudsrunde for sambandet Brekstad - Valset ble kjent ugyldig, så er ferjesambandet Brekstad - Valset ute på en ny anbudsrunde for årene 2017 - 2019. Ørlandspolitikeren Torhild Aarbergsbotten sier hun fortsatt frykter at kravene som settes i anbudsutlysningen er for dårlige i forhold til materiell som kan settes inn i sambandet. Hun forklarer dette med de mange innstillingene i sambandet som følge av værforholdene etter at to mindre ferjer ble satt inn i stedet for M/F Ørland fra nyttår.

- Meningsløst

- Det blir helt meningsløst å legge ut en bestilling i anbudsrunden som er dårligere enn den løsningen som er nødvendig i dag, sier Aarbergsbotten. Hun regner med at fylkesutvalget tirsdag i neste uke får en orientering både om dagens situasjon og framtida for sambandet. Sjøl akter hun nok en gang å etterlyse både en kortsiktig løsning som skaper stabilitet i driften av sambandet, samt viktigheten av å sørge for at man i anbudsrunden som står for døra stiller de nødvendige kravene til materiellet som skal betjene sambandet.

Kampflybasen

- Sør-Trøndelag fylkeskommune har vært tydelig på at det som omhandler etableringen av klampflybasen i Ørland skal være prioritert. Å skape et stabilt ferjetilbud til Brekstad må da være en forutsetning for at fylkeskommunen skal lykkes med målsettingen. Jeg vil mase om problemene med dette ferjesambandet gang på gang, så lenge det er nødvendig, sier Aarbergsbotten.

- Ikke fornøyd

- Er du fornøyd med tingenes tilstans i sambandet Brekstad - Valset?

- Nei, jeg er ikke fornøyd sånn som det er nå. Det er en konsekvens av siste anbudsrunde måtte trekkes, sier leder Karin Bjørkhaug (KrF) i samferdselskomiteen i Sør-Trøndelag. Når det gjelder kriteriene for anbudet 2017 - 2019 mener hun man må se på muligheten for å stille krav til sjødyktighet for materiellet som skal benyttes.