Det er fortsatt en del sniking ved Krinsvatn bomstasjon i Rissa kommune. Det gjelder blant annet tildekking og fjerning av skilter, slik at det blir vanskelig å identifisere kjøretøyene, opplyser Knut Sundet, daglig leder i «Fosenvegene AS - ei tim’ te’ by’n».

Kan bety høyere takster

Dersom bomsnikingen fortsetter kan det i verste fall bety høyere takster og lengre innkrevingstid, forklarer Sundet.

– Den som ikke betaler legger kostnaden over på de som betaler. Vi skal ta inn 1,5 milliarder kroner. Jo fortere vi tar inn pengene, jo raskere blir bomstasjonen tatt ned. I verste fall blir vi nødt til å øke taksten, fastslår daglig leder i Fosenvegene AS, Knut Sundet, som likevel håper i det lengste at det ikke blir nødvendig.

- Vil ikke bruke krefter på tull

Problemet har blitt noe mindre siden 2013, da var det ifølge Sundet minst ett kjøretøy som daglig passerte bomstasjonen, og bevisst dekket til skiltene for å slippe å betale bompenger.

– Grovt regnet utgjør dette et tap på 50.000 kroner i året. Jeg blir litt lei meg over folks ærlighet. Jeg vil sørge for å ordne vei, og ikke bruker krefter på dette tullet, sa Sundet den gangen.

Har gitt politiet materiale

Nå er antallet bomsnikere halvert, noe som betyr at det annenhver dag kjøres det gjennom bommen med tildekte skilter.

- Det er likevel fortsatt noen som protesterer og kjører med tildekte skilter hele tiden.

– Vi har overlevert bildematerialet til politiet, og sagt at vi håper at myndighetene gjør periodevise kontroller. Det har vært kontroller, og vi har sett at det har blitt bedre. Bare at det står en politibil der, så er det med på å forebygge. Det er likevel fortsatt et stort problem, sier Sundet.

Blir trolig bøtelagt

Roy Hoøen, etterforskningsleder ved Fosen lensmannsdistrikt, sier at politiet har hatt noen saker på bordet hvor bilister er blitt tatt for bomsniking.

- Da avhører vi vedkommende som har tildekt bilskiltet, og så sendes saken til en påtalejurist, og da blir det trolig snakk om bøter, sier Hoøen.

Les mer om saken:– Juksingen går utover alle andreSå mye må du betale om du kjører med tildekte skilterHan mener det er greit å jukse