Ungdomsbedriften Autoflagg deltok torsdag på Ungt entreprenørskaps fylkesmesse på Magneten kjøpesenter på Levanger for å vise frem ideen sin. Der vant de i kategorien beste yrkesfaglige ungdomsbedrift, og fikk en 2.plass i beste innovative nyskapning.

Dette medførte at Autoflagg ble en av de 8 beste bedriftene av totalt 85, og dermed er de videre til NM i Lillestrøm 29.- 30. april.

Ungdomsbedriften består av 9 elever fra 2ST og 3ST (Studiespesialisering) og TIP (Teknisk og industriell produksjon). Prototypen er bygd av elevene selv, kun ved litt hjelp av lærer og mentor, Håvard Bårdli.

Heiser flagg via app

Ideen er en automatisk flaggheiser der man kan styre flagget med en applikasjon fra telefon, nettbrett eller datamaskin.

- Ved hjelp av en kalender som er på applikasjonen vil man kunne legge inn slik at flagget heises og senkes av seg selv på flaggdagene. Ideen til en slik innretning fikk vi da vi hørte at skolen brukte i underkant av 20 000 kroner i året for at flagget skulle heises hver gang det var flaggdag, forklarer Espen Stjern, styreleder i Autoflagg UB.

Forretningsplan er allerede lagd, og nå skal ungdommene forbedre den i tillegg til at de skal legge til forbedringer på prototypen.

- Per i dag så har vi kun en prototype som senker og heiser flagget. Mye av de tingene rundt og i boksen, som lokk, eget rom i kontrollboksen for flagget og sensorer på flaggstanga vil bli lagd til vi skal til NM. Det ble ganske intensiv bygging av prototypen de siste to ukene før fylkesmessa, slik at det ikke ble lagt vekt på det utseendemessige, men heller å få prototypen til å fungere, forklarer Espen.

Finpuss og testing

Hvis de rekker det, tenker elevene også å få teste produktet i en 1:1 prototype ved å montere en styreenhet på flaggstanga til skolen.

- Slik får vi teste hvordan det fungerer i praksis. Vi skal ærlig innrømme at den svakeste siden vår til nå har vært promoteringen, sier Stjern.

Derfor har de begynt å lage en egen hjemmeside og facebookside, slik at de lettere kan promotere og informere om produktet via internett og sosiale medier. Nå er elevene spent og gleder seg til å delta på NM i april.

- Vi gleder oss til å begynne med den siste finpussen på produktet før turen går til Lillestrøm og NM. Vi krysser fingrene for at vi gjør det bra i NM, og vi gleder oss stort, forteller Stjern.