Trondheimsinvestor Francis Stückrath Hay og selskapet Norinvest AS er Bjugntorgets nye eier.

– Vi har bare så vidt kommet i gang, og knapt nok det, men vi har overtatt eiendommen, bekrefter daglig leder i Norinvest AS, Francis Stückrath Hay, som sier at overtakelsen skjedde 1. mars i år.

Hay er en tung eiendomsinvestor. Investoren er blant annet medeier i Britannia Hotel i Trondheim, hvor han er styreleder i Britannia Holding AS. Ifølge Proff.no er Francis Stückrath Hay oppført med 112 roller i næringslivet.

– Fornøyde

Det er Carl Mikael Sundberg, analytiker i DTZ Realkapital, som har stått for salget.– Vi har holdt på en stund. Jeg tror både kjøper og selger er fornøyde, sier Sundberg.

– Best mulig drift

Tidligere eier var franske AXA.

– Vi er opptatt av å fortsette driften på en minst like god måte som tidligere eier. Planen er å drive videre slik det har vært, som et lokalt butikksenter. Vi skal prøve å få til best mulig drift, sier han.

– Det passer bra med lokale investorer i Bjugn, mener Hay.

– Dere må ha trua på Bjugn?– Vi synes at det er spennende det som skjer. Det virker på meg som at det er en positiv trend med det som skjer på Ørlandet (kampflybaseutbyggingen, red. anm.) og fôrfabrikken til Marine Harvest i Bjugn, noe som er positivt for distriktet.

Betalte i underkant av prisantydning

Bjugntorget i Bjugn åpnet dørene for de første kundene i begynnelsen av august 1978. I dag har senteret et areal på 4037 kvadratmeter med en tomt på 2880 kvadratmeter. Prisantydningen var på 22 750 000 kroner. Nå eier Norinvest AS 100 prosent av aksjene.

Francis Stückrath Hay sier at Norinvest betalte noe i nærheten av prisantydningen, men ønsker ikke å kommentere eksakt beløp.

– Prisen var i den gaten, sier investoren.– Dere betalte mindre enn prisantydningen?

– Litt under er korrekt.

Aktuelt med nye butikker

I dag har senteret blant annet et vinmonopol, frisør, apotek, dagligvarebutikk og bakeri. Et ledig butikklokale ligger nå ute på Finn.no. Investoren sier at det er aktuelt med flere nye butikker.

– Ja, hvorfor ikke? Vi er positive til oppgraderinger, for dette skal være et godt tilbud for Bjugn. Det er mye bra butikker der, men vi skal prøve å videreutvikle senteret, avslutter Francis Stückrath Hay.

Les også: Bjugntorget: Fosens første kjøpesenter lagt ut for salg