60 dager av straffen ble gjort betinget med en prøvetid på to år.

Frikjent i tingretten

Mannen var tiltalt for vold, skadeverk og for å ha kjørt i 145 kilometer i timen i 80-sonen. I Fosen tingrett ble mannen frikjent for voldsepisoden. Han ble imidlertid dømt for skadeverk og fortkjøring, til å betale 32 100 kroner i erstatning for skadeverk og ble fradømt retten til å kjøre motorvogn for en periode på 16 måneder. Påtalemyndigheten anket saken. Grunnlaget for anken var at tiltalte ble frikjent for voldsutøvelsen.

Slo i bardisken

Lagmannsretten kom til en annen konklusjon enn tingretten når det gjaldt voldsepisoden. Retten la til grunn at tiltalte feiret bursdag da han endte opp på et utested på Fosen. Mannen hadde levert bankkortet i baren, og ble irritert over at det tok lang tid å få servering. Han slo hardt i bardisken slik at flasker og glass falt ned på gulvet og ble knust. Fornærmede, som er innehaver av utestedet, gikk ut i baren og gikk sammen med tiltalte mot utgangsdøren. Tiltalte forlangte å få inngangspengene tilbake, noe han også fikk. Da tiltalte kom ut, snudde han og gikk inn igjen for å hente jakka. Der skal han ifølge dommen ha kommet i klammeri med en ansatt. Mannen kastet da et miksebord i gulvet.

Besvimte

Deretter vrengte tiltalte av seg skjorta og sto i bar overkropp. Fornærmede fikk med tiltalte ut igjen. Fornærmede har forklart at han gikk foran tiltalte på vei ut, da han fikk et slag i bakhodet. Fornærmede så ikke hvem som slo, men registrerte at tiltalte gikk bak ham da de var på vei ut. Mannen falt i bakken etter slaget og mistet bevisstheten. Fornærmede har anslått at han var «borte» i maks et minutt.

Enstemmig dom

Det var flere vitner til hendelsen. To sentrale vitner satt ved vinduet inne på utestedet og så tiltalte og fornærmede gå ut. Det ene vitnet har forklart at han så tiltalte slå fornærmede med knyttet neve. Han beskrev slaget som et «svingslag». Vitnene har videre forklart at tiltalte satte seg oppå fornærmede. De gikk derfor ut og fikk stanset tiltalte. Retten la vekt på at tiltalte var bar på overkroppen da hendelsen skjedde, og at muligheten for at vitner skulle forveksle ham med noen andre derfor var mindre. I Lagmannsretten ble mannen dømt for voldsutøvelsen. Dommen var enstemmig.