ICDP- programmet er et ressurs- og relasjonsbasert program med fokus på foreldres empatiske identifikasjon med barnet, og på barnets behov for tilknytning, rettleding og regulering.  Gjennom 8 ulike tema for godt samspill skal det gjennom kurset settes fokus på foreldrerollen.

- For alle foreldre

På dagtid vil kurset holdes på Futura barnehage, mens det på kveldstid blir i lokalene til familiesenteret på Brekstad. Programmet er for alle foreldre og man trenger ikke ha noen spesielle utfordringer med barna sine for å delta, opplyser Erna Henriette Dahl Tyskø.

- Dette er rett og slett et foreldrestøttende tiltak, og det et for alle foreldre, sier Tyskø.

Målet er å styrke foreldrene i rollen sin, at de skal gjøre enda mer av det de er gode på, opplyser hun.

- Vi ønsker å løfte kompetansen foreldrene allerede har, og har fått veldig gode tilbakemeldinger fra foreldre som har deltatt på tidligere kurs, forteller Tyskø.

Dag- og kveldskurs

For å kunne treffe flest mulig foreldre, har familiesenteret valgt å ha kurs både på dagtid og kveldstid.

- Noen er kanskje tilflyttere i kommunen og har lite nettverk som besteforeldre og lignende, da kan det være greit å ha mulighet til kurs både dag og kveld, forteller Erna.

På dagtid vil kurset holdes på Futura barnehage, mens det på kveldstid blir i lokalene til familiesenteret på Brekstad. Programmet er for alle foreldre og man trenger ikke ha noen spesielle utfordringer med barna sine for å delta, opplyser Tyskø.

- Mange forteller at konfliktnivået i familien har gått ned, det kan hjelpe litt å se ting i perspektiv og å diskutere det sammen slik at man kan se hva man er gode på som foreldre og løfte frem det i hverandre, forteller Erna engasjert.

Kurset har planlagt oppstartsdato 08. april, og påmeldingsfristen er 23. mars.

- Det er allerede mange påmeldte, men vi har plass til flere, forteller Erna.