På nyåret i fjor ble den nye hurtigbåtterminalen på Brattøra i Trondheim tatt i bruk. Terminalen brukes blant annet av reisende til og fra Fosen.

Allerede samme uke som den nye terminalen var på plass, kom det klager på benkene. Da sa fylkesrådmann i Sør-Trøndelag fylkeskommune Odd Inge Mjøen til adressa.no at innspillene fra reisende og Trondheimsfjord pendlerforening skulle tas på alvor.– Når det kommer så mange klager på sitteplassene, så må vi ta hensyn til det. Vi har allerede vært i kontakt med leverandørene av trebenkene for å finne en annen løsning, sa Mjøen til adressa.no 17. januar i fjor.

Juli 2014: – På plass i løpet av august

I juli beklaget Fylkeskommunen at det hadde tatt tid, men at det nærmet seg en løsning.

– Fylkeskommunen har lovet dette siden januar. Er dette nå endelig bestemt?, spurte Fosna-Folket.

– Ja. Vi vil ha et møte med entreprenøren i dag. Benkene kommer til å være på plass innen utgangen av august. Vi beklager samtidig at dette har tatt lang tid, sa rådgiver Eivind Myhr i fylkeskommunens samferdselsavdeling, til Fosna-Folket.

Les også: Dette var planen som skulle gi bedre komfort

September 2014: – Skal bestille om få uker

I september var ikke nye benker på plass i hurtigbåtterminalen.

– Vi er litt forsinket. Vi fant ut at når vi først skal bytte benker, så må vi tenke oss godt om. Brukerne har etterspurt et mer variert tilbud med ulike benker og stoler. Noen er mer tilrettelagt for jobbing, mens andre er bedre egnet til å hvile seg på. Vi ser nå på flere alternativer og undersøker kvalitet. Det er viktig at publikum får noe de er fornøyd med på sikt, sa Eivind Myhr 2. september, som på daværende tidspunkt ikke kunne si når de nye fasilitetene ville være på plass:– Vi skal bestille om få uker. Deretter kommer det an på hvor lang leveringstid leverandøren har, sa Myhr.

Les også: Har lovet bedre sittekomfort siden nyttår

Februar 2015: – Vi har bestilt

Nå har det gått over ett år siden lovnaden om nye benker.

– Benkene er formelt bestilt. Sannsynligvis er benkene montert rett etter påske, sier Lars Fabricius, rådgiver i Sør-Trøndelag fylkeskommunes samferdselsavdeling, før helga.

I januar sa Fylkeskommunen at de hadde vært i kontakt med leverandøren av trebenkene, for å finne en annen løsning.

– I juli sa dere at benkene skulle være på plass ved utgangen av august i fjor. Hvorfor har dette tatt så lang tid?

– Forsinkelsen skyldes at dette har vært en reklamasjonssak med forhandlinger om hvem som skulle dekke kostnaden, samt hva som skulle komme i stedet for å få gjort dette ordentlig. Vi lover at det som kommer nå, skal være en løsning med god komfort, sier Fabricius, som forteller at det vil bli satt opp ulike benker med tilhørende fasiliteter.