”SPRÆK” er et prosjekt med fokus på fysisk aktivitet og ernæring. Fosen, Åfjord, Rissa og Leksvik videregående har 2 klasser hver med på prosjektet.

Ernæring og kosthold

10. februar var SPRÆK- prosjektet på Åfjord videregående skole. Anleggsteknikk-klassen ble i anledningen delt i to. De fikk teoriopplæring og praktisk kunnskap om ernæring og kosthold, med særlig fokus på hvordan man lager sunn og god mat.

- De skal jo bli anleggsarbeidere, så det vil bli mye brakkeliv. Mange av dem vil nok ta med seg erfaringene de har fått, og vi håper jo det skal være med på å gi elevene et bevisst forhold til kosthold, sier lærer Lars Ole Hosen.

Flere av elevene hopper over frokosten, eller spiser ”kjøpa-frokost”, som gjerne består av osteloff og sukkerholdig drikke.

Anna S. Lyngstad hadde teori om ernæring, og elevene fikk tips og råd til hvordan de enkelt kunne gjøre noen endringer for å forbedre kostholdet.

- Positivt prosjekt

Elevene lagde selv maten, under instruks fra kokk Rune Sandø.

- Det er nok mange av dem som ikke har mye erfaring med å lage mat selv, så det er veldig positivt at de lærer å lage sunn og god mat. Hvis noen har et usunt kosthold i dag, er det ikke sikkert at de reflekterer like mye over hvordan helsa blir om 20 år. Dette er et positivt prosjekt, sier Hosen.

Følg Fosna-Folket på Instagram eller Facebook