Høyre-politikerne Marit Sletten og Hilde Kristin Sandvik Nordaas  fikk full uttelling da kommunestyret i Ørland torsdag ettermiddag vedtok plasseringen av ny barneskole på Brekstad. Rådmannens innstilling om å kjøpe eller ekspropriere skoletomt på Brekstad gård fikk kun støtte av Arbeiderpartiet og SV i kommunestyret.

Kvaliteter

I debatten kom det fram at utsikten til å måtte ekspropriere tomt til ny barneskole var uaktuell for de fleste politikerne i Ørland. Flere tok også til orde for at forslaget Sletten og Sandvik Nordaas lanserte på fosna-folket.no onsdag har kvaliteter som gjør dette til det beste alternativet.

Sp med samme tanker

I torsdagens kommunestyremøte la Sletten fram det nye forslaget på vegne av Høyre og FrP. Samtidig tok Laila Lund til orde for at også Senterpartiet ønsket en tilsvarende løsning på tomtespørsmålet. Senterpartiets Finn Olav Odde trakk fram at denne løsningen betyr at både ungdomsskole og barneskole blir liggende som nabo til den nye Ørland Arena som er under planlegging, med de synergieffekter dette gir muligheter for.

Fokus på støy

Før votering kom Senterpartiet med et tilleggspunkt til forslaget fra Høyre og FrP som sier at man skal utrede støyproblematikk knyttet til innvendige areal ved den nye skolen.