Etterforskningsleder Roy Hoøen ved Fosen lensmannsdistrikt, opplyser til Fosna-Folket at innbruddet ved Fosen krigshistoriske samlinger skal ha skjedd natt til tirsdag. Totalt tolv krigshistoriske våpen ble borttatt fra museet.

Tirsdag kveld innrømmet en mann i 20-årene å ha stått bak innbruddet og våpentyveriene. Samme kveld ble siktede med politiet utenfor porten til Austrått fort på Ørlandet, og viste hvor våpnene lå. Samtlige våpen ble funnet ved fortet.

Flere nye avhør venter

Roy Hoøen sier at politiet fortsatt har ubesvarte spørsmål. Siktede har vært i avhør etter avhøret tirsdag kveld og natt til onsdag.

– Det jobbes fortsatt med saken på teknisk- og taktisk nivå for å finne ut mer. Nå skal vi bearbeide alle tekniske undersøkelser vi har. På taktisk nivå er det flere avhør som skal tas, sier Hoøen.

– Vi har ikke greid å finne motivet ennå, og det jobber vi med nå. Motivet skal komme fram, fastslår etterforskningslederen.

– Siktede har ikke sagt noe mer om hvorfor han skal ha gjort det?

– Nei, og det er jeg ikke fornøyd med, sier Hoøen.

Jobber etter teori om flere gjerningsmenn

Det har ifølge etterforskningslederen ikke blitt gjort flere såkalte mistenktavhør.

– Det er ikke noe som tilsier at det er snakk om flere, men vi jobber også med den teorien selvfølgelig, uten at vi har noe konkret å gå etter.

Brukte ATV

Utenfor Fosen krigshistoriske samlinger er det flere spor fra et motorkjøretøy.

– Brukte vedkommende ATV (firehjuling) inne på området?

– Ja, sier Hoøen.

Ifølge etterforskningslederen har siktede forklart at han var på stedet i «et par timer». Etter tyveriet ble våpnene funnet i området rundt museet.

– Han skal ha brukt ATV for å frakte våpnene, opplyser Roy Hoøen.

Les mer om saken:– Dette er lokalhistorie. At det ikke får være i fred er illeMann innrømmer våpentyverieneDisse våpnene ble stjålet fra museetSiktede er løslatt

Tirsdag kveld fant politiet våpnene etter at siktede viste hvor våpnene lå i nærheten av Fosen krigshistoriske samlinger. Foto: Magnus Okstad