Bedre og billigere er argumentene Høyre-politikerne Marit Sletten og Hilde Kristin Sandvik Nordaas bruker når de lanserer et nytt tomtealternativ til ny barneskole i sentrum av Brekstad. Kommunestyret skal torsdag ta stilling til hvor kommunen ønsker å bygge en ny skole til erstatning for Hårberg barneskole.

- Fantastiske muligheter

- Her er det fantastiske muligheter, med både idrettshall og svømmehall som naboer. Utfordringene med trafikk både av skolebusser og foreldre som kjører barna til skolen kan løses på flere gode måter, mener Sletten og Sandvik Nordaas.

Omdisponerer ledig areal

Alternativet de lanserer, og som i torsdagens kommunestyremøte fremmes av Høyre og Fremskrittspartiet, baserer seg på at man bruker den såkalte Tommelisetomta og i tillegg omdisponerer annet ledig kommunalt areal på baksiden av Ørlandshallen. Sletten har fått beregnet det kombinerte arealet til å være tilsammen 18 dekar, og begge mener det skal være rikelig i forhold til behovet.

- Vinn-vinn

- Her kan vi skape en vinn-vinn situasjon, mener de to. I innstillingen til torsdagens møte anbefaler rådmannen alternativet som heter Brekstad gård øst, men Sletten og Sandvik Nordaas mener forslaget de presenterer bør være å foretrekke. Også her vil elevene ved en ny skole ha kort gangavstand til andre fasiliteter i sentrum, som fjære, bypark og kulturhus. Området byr også på gode muligheter for å skape ly for vinden som ofte kan være kald og plagsom på Brekstad, samtidig som de mener det ikke er mer støyutsatt enn Brekstad gård øst.

Er kommunalt eid

De minner også om at kommunen kan spare penger og tid på deres alternativ, ved at hele arealet allerede er i kommunalt eie. Brekstad gård er privat, og de tror en prosess med kjøp av gården kan bli både tidkrevende og kostbar. De ser det heller ikke som ønskelig at kommunen kan bli nødt til å gå til ekspropriasjon for å skaffe tilveie tomt til en ny barneskole.

Torsdag legger Høyre og FrP fram det nye tomteforslaget når kommunestyret skal avgjøre saken.