Kommunen har vedtatt å bosette 27 flyktninger i løpet av 2014-2016. En av utfordringene knyttet til dette var kapasiteten i de kommunale boligene. I 2014 ble 7 personer bosatt, hittil i år har 1 fått familiegjenforening og 1 venter på gjenforening.

Endret boligsituasjon

Det betyr at kommunen i 2015 skal ha to familieleiligheter, i tillegg til botilbud til 10 nye flyktninger som kommer i løpet av året.

- For fire-fem år siden så vi en annen situasjon i Åfjord med mye ledige boliger, nå er det motsatt, forteller rådmann i Åfjord, Per O. Johansen.

Han opplyser at det er viktig for kommunen å være med på å legge til rette for dem som vil bo i Åfjord.

- Det er et godt tegn at vi får mye tilflytting til kommunen, og for at de unge skal kunne komme til Åfjord må det også være boliger, sier rådmannen.

Vil rive ”Trygdboligene”

Prestegårdshaugen 9, bedre kjent som Trygdboligene, består av 4 omsorgsboliger i rekke. De er bygd på siste halvdel av 70-tallet og er i dårlig forfatning.

- Trygdboligene er i svært dårlig forfatning. Vi ønsker å rive disse og bygge nye, og gjerne også flere enheter, sier Johansen.

Anbudet ligger ute på Doffin, og det har allerede kommet tilbud fra interessenter, informerer rådmannen. Saken skal opp for formannskapet 26. februar.

- Et godt tegn

- Rædergård entreprenør har et prosjekt på gang på Nessahaugen, og vi vil også foreslå for formannskapet at kommunen kan kjøpe en eller to av disse boligene, sier Johansen.

Rådmannen ser på boligbehovet i Åfjord som et positivt tegn, og opplyser at kommunen ønsker å legge til rette for eksempelvis ungdom som ønsker å flytte tilbake til hjembygda si.

- Vi ser en interesse blant ungdom som vil tilbake til heimbygda. Kommunen ønsker å legge til rette for at de som vil bo i Åfjord skal få det, sier Johansen.