På et folkemøte 6. januar i Stokksund vedrørende fylkesvei 723, lovet Sør-Trøndelag fylkeskommune å komme tilbake med forslag til en vegutbedring ved den rasutsatte strekningen ved Paulen og Ryssdal. Sør-Trøndelag fylkeskommunes samferdselsavdeling har sett på og utarbeidet ti alternativer til løsning.

Alternativene

ALT 1 Paulen- Ryssdal med 2 tuneller uten senking av topp: Kr. 294.0 mill

ALT 2 Tunell Morka – Bjerkan: Kr. 699.6 mill

ALT 3 Tunell (kort) Paulen- Ryssdal med senking topp: Kr. 171.5 mill

ALT 4 A Herfjord- Ryssdal (lang tunell): Kr. 219.6 mill

ALT 4 B Herfjord- Ryssdal (lang tunell) uten senking av Ryssdalstoppen: Kr 209.6 mill

ALT 5 Herfjord- Morkemo med molo og lettbru over Paulen: Kr. 420.0 mill

ALT 6 Herfjord- Morkemo med flytebru over Paulen: Kr 435.0 mill

ALT 7 Herfjord byggefelt- Ryssdalen: Kr. 239.3 mill

ALT 8 Herfjord- Morkemo med ny veg over Ryssdalen: Kr. 176.0 mill

ALT 9 Herfjord- Morkemo med tunell og ny veg over Ryssdalsvatnet: Kr. 181.5 mill

ALT 10 Herfjord- Ryssdalstoppen med tunell: Kr. 167.7 mill

Kostnadsanslaget er utarbeidet av Knut Sundet, daglig leder i Fosenvegene. Formålet er å gi en pekepinn på kostnadene for å utbedre rasutsatte strekninger ved Paulen og Ryssdalsvatnet FV 723 i Åfjord kommune.

Videre utredning

Leder av samferdselskomiteen, Karin Bjørkhaug (KrF), samferdselssjef Oddveig Kipperberg og Knut Sundet la frem de ulike alternativene under et folkemøte på Stokksund Oppvekstsenter 11. februar.

- Diskusjonen i møtet førte til at vi står igjen med tre alternativ som man vil gå videre med. Alle er i samme størrelsesorden eller lavere enn det som er beregnet i skredsikringsplanen. Det må understrekes at dette er grove overslag, pluss/minus førti prosent, sier Bjørkhaug.

Hun forteller at fylkeskommunen har en felles forståelse med Åfjord kommune og befolkningen i området om hva som er realistisk å gå videre med.

Sterkt og konstruktivt

- Det er veldig viktig i det videre påvirkningsarbeidet. Vi er avhengig av at staten bevilger rassikringsmidler for at vi kan realisere prosjektene. Nå har vi noe konkret å jobbe med. Vi er med andre ord ikke i mål, men et viktig steg videre, sier Bjørkhaug.

Bjørkhaug sier at hun opplevde folkemøtet den 11. februar som sterkt og konstruktivt.

- Det opplevdes motiverende og jeg er glad for at vi har kommet et steg videre. Det gjenstår mye for Åfjord og Roan som oså har store rasutfordringer som vi jobber med, forteller hun