Steiner raste tirsdag morgen ut i veien i Hellfjorden i Roan kommune. Ingeniørgeolog Ine Gressetvold i Statens vegvesen dro til rasområdet samme dag, men da klarte man ikke å finne ut hvor steinene hadde rast ut fra. Teorien etter inspeksjonen tirsdag var at det hadde rast ut helt fra toppen av fjellet.Fant ikke rasstedet

I dag var Statens vegvesen på en ny inspeksjon. De hadde sett seg ut tre punkter i fjellsiden som skulle undersøkes nærmere.

– Vi var tre stykk som gikk innover fjellet for å klatre ut i tau i områdene hvor vi trodde det kanskje kunne ha løsnet, sier Gressetvold.

– Hensikten var å finne ut hvor den kom fra. Det klarte vi ikke. Vi klarte ikke å se akkurat hvor raset kom fra, men plassene vi så på var det ingen umiddelbar fare, legger hun til.

Anbefaler å gå over området til våren

Hun forteller om vanskelige arbeidsforhold med regn, snø og is.

– Der er risikofylt å holde på oppe der.

– Hva er planen videre?– Anbefalingen er at vi må opp der til våren og gå over mer systematisk. Nå så vi bare på punktene.

Det betyr at det ikke blir gjennomført rensking i området nå. Trafikken vil gå som normalt, og veien blir ikke avstengt på grunn av rensking.

– Det er ikke noe særlig bra arbeidsforhold, og derfor er det ikke riktig å sette i gang en stor kartlegging nå. Det er feil tid på året, sier ingeniørgeolog Ine Gressetvold.

Les også: Her er bildene som viser rasfaren i Roan