Nå ønsker Senterpartiet i Leksvik at det kommer fortgang i planene om rehabilitering av bassenget og andre kroppsøvingsfasiliteter ved Testmann Minne skole.

Til det siste kommunestyremøtet hadde Senterpartiet ved Aud Dagmar Ramdal stilt en interpellasjon til ordføreren hvor partiet ber om at det settes av penger på investeringsbudsjettet til bassenget på skolen.

Nytt basseng

Leksvik Senterparti er sterkt misfornøyd med kroppsøvingsforholdene på Testmann Minne skole. Leksvik Senterparti tar svømmeopplæring og et badetilbud til befolkningen på alvor. Vi mener derfor at det snarest mulig må settes av midler på investeringsbudsjettet for basseng i Leksvik. Bassengets alder, tilstand og bruksegenskaper tilsier at det etter vår mening bør tenkes nytt basseng, skriver interpellanten.

Senterpartiet ber om at det lages en plan for hvordan dette snarest mulig kan gjennomføres, og at det også blir et tema i forhandlingene med Rissa kommune om kommunesammenslåing.

Deler virkelighetsbeskrivelsen

I sitt svar til interpellanten sa ordfører Einar Strøm at han deler virkelighetsbeskrivelsen som kommer fram i interpellasjonen. Han sa videre at kommuneøkonomien har gjort det umulig å innpasse bassenget i økonomiplanen da nye låneopptak betinger godkjenning fra Fylkesmannen. Ordføreren mener likevel at tiden nå er moden for en politisk prosess for å se på om det er mulig å gå videre med saken.

Leksvik er som kjent en Robek-kommune, og da må Fylkesmannen godkjenne alle låneopptak.

- En vettug plan

- Det som er viktig nå, er at det skjer noe og at det ikke blir bare ord eller en plan som legges i en skuff, kommenterte Aud Dagmar Ramdal etter ordførerens svar.

- Dette er en vettug plan. Vi stiller oss bak Senterpartiet, sa Knut Ola Vang fra Arbeiderpartiet.

Aud Dagmar Ramdal (Sp) stilte en interpellasjon om bassenget på Testmann Minne skole til ordføreren.