Mandag sa et enstemmig formannskap ja til å inngå en intensjonsavtale med Rissa kommune med sikte på kommunesammenslåing. I dag var det kommunestyrets tur til å gjøre det samme.

Større åpning mot Fosen

Men de to vedtakene ble ikke identiske. Knut Ola Vang og resten av Arbeiderpartiets representanter i kommunestyret mente formannskapets vedtak var for avvisende til Fosen som en kommune som et alternativ. Han la derfor fram et forslag som i større grad åpner for at Leksvik kan gå inn i en stor Fosen-kommune dersom det viser seg at Rissa-alternativet ikke blir noe av.

Vang listet opp en rekke argumenter som vil være viktig for Leksvik ved en kommunesammenslåing, enten det nå blir med Rissa eller med alle Fosen-kommunene. Fremtiden for den videregående skolen og fjordkryssingen er to av spørsmålene det må kjempes for, mente Berg.

Gruppemøte

- Jeg ber om at Vang og Arbeiderpartiet justerer litt på forslaget sitt. Vi er ikke langt unna å være enige nå. Jeg foreslår at gruppelederne samles for å komme til enighet om et forslag til vedtak, sa ordfører Einar Strøm(Sp).

Gruppemøtet resulterte i et forslag som alle partiene stilte seg bak.

Dette er det enstemmige vedtaket i Leksvik kommunestyre:

1. Leksvik kommune inngår intensjonsavtale med  Rissa kommune, med sikte på kommunesammenslåing.

Det startes et arbeid med å utarbeide et avtaleforslag.

2. Intensjonsavtalen legges fram for kommunestyremøtet for godkjenning 19. mars 2015.

3. Det opprettes et forhandlingsutvalg. Fra politisk side inngår ordfører, Steinar Saghaug (H) og opposisjonsleder Knut Ola Vang (Ap).

I tillegg inngår minst tre personer fra administrasjonen, samt en hovedtillitsvalgt.

4. Dersom forhandlingene med Rissa kommune mot formodning ikke skulle føre frem, og gi tilstrekkelige gode tjenestetilbud til våre innbyggere, ønsker Leksvik kommune å vurdere muligheten for en større kommune på Fosen.

5. Fosen Regionråd vil fortsatt være vårt viktigste regionsamarbeid, og Leksvik kommune vil følge nøye med i strukturutviklingen på Fosen.

Nå gjenstår et formidabelt arbeid for rådmannen og medlemmene i forhandlingsutvalget med å snekre sammen et en intensjonsavtale før kommunestyremøtet 19. mars.