Ørland Senterpartis nominasjonsmøte valgte tirsdag kveld ved akklamasjon Finn Olav Odde til partiets ordførerkandidat. Det var helt i tråd med forslaget fra nominasjonskomiteen som har vært ledet av sittende Sp-ordfører Hallgeir Grøntvedt.

- Nå ser jeg framover

Etter å ha takket ydmykt for tilliten fant Odde raskt tilbake til taktene fra høstens Farmen-sendinger på TV2.

- Nå ser jeg framover. Dette skal vi klare sammen, sa Odde til møtelyden og knyttet begge nevene.

Det er ingen som kan beskylde Farmen-kjendisen for å ta fatt på valgkampen med beskjedenhet.

- Jeg har tro på rent flertall for Senterpartiet, sa Odde etter at nominasjonslista var ferdig. I dag har Sp åtte representanter i kommunestyret, men trenger 13 for å sikre seg rent flertall etter valget i september.

-Flere kvinner

Nåværende ordfører Hallgeir Grøntvedt sa seg svært godt tilfreds med den endelige lista.  Sjøl har han takket nei til gjenvalg i kommunen der Sp nesten har hatt hevd på ordførerklubba de siste tiårene.

Grøntvedt la vekt på at partiet nå har ei liste med likevekt mellom menn og kvinner, og at tradisjonen med å ikke kumulere noen kandidater føres videre. Nå håper han velgerne til høsten sørger for at partiet også får flere kvinner med i kommunestyret. I dag er kun en av partiets åtte representanter i kommunestyret kvinne.

- Vil holde Finn Olav i ørene

På andreplass til høstens valg fikk Finn Olav Odde med seg nåværende gruppeleder, Laila Lund. Da Odde etter endt møte fikk prøvesitte ordførerstolen, passet hun muntert på å ta et godt tak i øreflippen til partiets nye ordførerkandidat.

- Jeg lover å holde Finn Olav i ørene, sa Lund spøkefullt.

Partiveteran Odde

Finn Olav Odde var raskt ute med å lansere seg som ordførerkandidat da ordfører Grøntvedt bestemte seg for ikke å stille til gjenvalg. Odde er en av veteranene i Ørland Senterparti, med 20 års fartstid som lokalpolitiker.

En ydmyk Odde takket nominasjonsmøtet for tilliten, før han la lista høyt foran valgkampen. Foto: Skjalg Ledang
- Du får ikke låne stolen så lenge, ennå, sa ordfører Hallgeir Grøntvedt (t.v.), mens Sp´s andrekandidat Laila Lund lovte å holde Finn Olav Odde litt i ørene i valgkampen. Foto: Skjalg Ledang