Radomkuppelen på Kopparen i Bjugn har ikke tålt værforholdene de siste dagene.

- Det har vært sterk vind på stedet, og kuppelen har fått store skader. Heldigvis er det ikke snakk om personskade, sier Ole Anders Spikkerud, eiendomssjef i Forsvarsbygg markedsområde Trøndelag.

- Skader på bygget

Veien til Kopparen er stengt som følge av hendelsen.  Sikkerheten er nå er i fokus og det jobbes med å sikre stedet ytterligere, opplyser Spikkerud.

- Det er en god del skader på bygget, og vi må se nærmere på kostnadene etter hvert. Det viktigste nå er å forbygge slik at det ikke oppstår følgeskader i det kraftige været, sier Spikkerud til fosna-folket.no.

Sperret området

Området ved Kopparen er nå sperret, av sikkerhetsmessige hensyn, forteller Tor Egil Øverland i Avinor. Han er nå på vei opp til Kopparen.

- Det blåser mye i dag, og det er nå viktig å få sikret området. Dette er et populært friluftsområde, og mange er nysgjerrige og vil ta bilder. Området er sperret ved Koppartjønna, det er blitt trekt et sperretau over veien med beskjed om at det er utrygt, sier Øverland.

- Slått i sprekker

Det vil bli gjort undersøkelser i forbindelse med skadene på bygget.

- Har kuppelen rett og slett blåst i stykker?

- Etter det vi har sett fra Ørland Hovedflystasjon, så ser det ut som hele kuppelen er av. Den har nok slått sprekker og ramlet delvis, sier Øverland.

Politiet ble også informert om hendelsen i går kveld.

Ligger strødd

Spikkerud i Forsvarsbygg forteller at delene av radarkuppelen ligger strødd nedover fjellsiden.

- Vi har akkurat hatt folk der oppe nå, kuppelen er blåst i stykker og det aller meste av den er borte. Delene ligger på bakken og noe er strødd utover fjellsida, forteller Ole Anders Spikkerud.

Selve kuppelen målte 13 meter i diameter og skulle beskytte radaren mot vær og vind. Kuppelen ble heist på plass med kran i juni i 2014, og radaren var planlagt satt i drift i juni 2015. Den totale kostnaden på prosjektet ligger på 110 millioner kroner.

- Hvilke kostnader skadene vil medføre må vi se nærmere på etter hvert, sier Spikkerud.

Løse deler

Det er veldig mye løse deler som flyr i vinden nå, forteller Øverland fra Avinor.

Hendelsen på Kopparen har ingen konsekvenser for flytrafikken, melder pressekontakt Kristian Løksa.

- Vi har ikke fått beskjed om at det er problemer med den andre radaren eller annet utstyr, sier Løksa.