Fosen-regionen har et potensielt mateventyr som kan nå langt, tror kokk Bjørn Erik Vangen.

Vil samle bønder og produsenter

- Fosen har så mange flinke produsenter, vårt mål er å få samlet alle og bygge et samarbeid med bønder og produsenter på Fosen, sier Bjørn Erik Vangen.

Vangen er utdannet kokk og vinner av Matomsorgsprisen 2014. Sammen med kornprodusent Ole Johan Lindgaard og kokk/slakter Stig Bjørnar Mandal har han utviklet firmaet FosenMat AS. Genuin interesse for mat førte til at trioen bestemte seg for at de ønsket å samle bønder og produsenter for å fremme lokale råvarer fra Fosen.

- Vi er fortsatt i etableringsfasen med Fosenmat, men det virker absolutt som behovet er der, forteller Vangen. Økologisk og kortreist mat er i skuddet som aldri før, og Fosenregionen har utrolig mye godt å by på av mat og drikke, sier kokken.

- Har levert egg og mel til Credo

Firmaet har opprettet en egen hjemmeside der de presenterer seg som kjøper, markedsfører, selger og distributør for lokal mat og drikke fra Fosen. De har allerede hatt to leveranser til restaurant Credo i Trondheim.

- Etter at vi opprettet en nettside fikk vi telefon fra Credo, forteller Vangen til fosna-folket.no

Nudler av rug fra Lindgaard i Rissa, og økologiske egg fra Nøst besøksgård ved Fosen folkehøgskole er nå på menyen hos den kjente restauranten i Trondheim.

Fremmer råvarer fra Fosen

- Vårt inntrykk er at mange bønder og produsenter på Fosen ønsker å bruke oss til å fremme produktene sine, og på den måten kan alle få gjøre det de er best på, tror Bjørn Erik.

Fosenmat fungerer slik at firmaet kjøper produkter fra bøndene for videre distribusjon.

- På den måten er det ikke nødvendig med noen innskuddsordning og bøndene får direkte oppgjør for varene, sier Vangen til fosna-folket.no