Einar Gjestad er kjent for sitt mangeårige arbeid rundt poteten og potetretter. Han drev i mange år Fosen Skrelleservice. Nå har han vært alderpensjonist i 16 år. Egentlig.

Ble potet igjen

- Det gikk bra å være pensjonist i en måneds tid, men så fant jeg ut at jeg måtte engasjere meg med noe. Så ble det potet igjen, smiler Gjestad.

Han har drevet salg av potetball med tilbehør i flere lokaler. Nå er det hver torsdag ettermiddag ved T-Centeret på Brekstad som gjelder, hvor klubben «Den Grå Juvel»ble etablert i går. Eller Brekstad Ballklubb (BBK), som Gjestad helst omtaler den som. Den opprinnelig Brekstad Ballklubb forsvant under fusjonen til Ørland Ballklubb for mange år siden, men der var det fotball som sto i fokus.

Nærmere 50 medlemmer

I nye BBK spises det ball - ikke spilles.

- Når man klarer å lage akevittklubber og slikt noe, så må det være rom for en potetballklubb også, mener Gjestad.

I skrivende stund har nærmere 50 tegnet seg som medlemmer.

- Har fått vannvittig mange positive tilbakemeldinger etter at Fosna-Folket skrev om klubben på forhånd, sier Einar Gjestad.

Æresmedlem

Klubben har også allerde fått sitt første æresmedlem.

- Aud Lund, som var æresmedlem i gamle Brekstad Ballklubb, møtte opp. Hun fortsetter som æresmedlem hos oss, opplyser Einar Gjestad.

Medlemmene får visse fordeler.

- Som medlem får man fast bord og noe rabatt på prisen. Jeg vurderer også å få laget noen skjorter eller buttens for nyklubben.

Potetball-ball

- Hva om dette blir kjempestort …

- Dette er mest på skøy, for jeg blir langt fra rik av dette. Til det har vi priset menyen for lavt. Men det er sosialt og trivelig, og vil mange samles om dette så er det bare koselig. Vi tenker nå å få til en festkveld, et ball, med potetball på menyen og levende musikk, smiler en godt fornøyd Einar Gjestad.

Einar Gjestad med storhiten potetball. Foto: Terje Dybvik
Aud Lund, som var æresmedlem i gamle Brekstad Ballklubb, fortsetter som æresmedlem hos nye Brekstad Ballklubb. Foto: Skjalg Ledang