Stonehenge ved Rolf Øia har fått i oppdrag av Åfjord kommune ved rådmannen å gjennomføre et stedslokaliseringsprosjekt som gir kommunestyret et bredere beslutningsgrunnlag for lokalisering av et nytt svømmeanlegg. Anlegget, med eventuelle tilleggsfunksjoner av kommunalt og/eller kommersielt innhold er gitt arbeidsnavnet Åfjord Arena.

- Dette er et svært etterlengtet tilbud i kommunen, sier rådmann i Åfjord, Per O. Johansen.

Står overfor tomtevalg

Kommunestyret fikk torsdag formiddag en grundig gjennomgang av rapporten, som også ble gjennomgått for en fullsatt under et åpent møte på Fosen Fjord Hotel torsdag kveld.

I følge rådmannen er ikke tomtevalget det viktigste, men at det nå blir basseng i Åfjord:

- Det vil nok bli noen runder på dette før vi kan ta et endelig valg av tomt, men alle er opptatt av å ta en god avgjørelse og det viktigste er at det nå blir et nytt svømmeanlegg i Åfjord, sier han.

- Nå er det bassenget sin tur

I rapporten er det to alternativer til tomt for det nye svømmeanlegget.

- Det ene alternativet er ved idrettshallen (Åfjordhallen) og det andre er vegvesentomta (mellom Åfjordkroa og rådhuset), forteller Johansen.

Johansen forklarer at det lenge har vært stor diskusjon rundt plassering av et nytt svømmeanlegg i Åfjord.

- Åfjord er en region i stor vekst og det har lenge vært diskutert rundt et nytt svømmeanlegg. Vi har blant annet fått en ny og flott skole som ble tatt i bruk i 2012, nå er det bassenget sin tur, sier Johansen til fosna-folket.no

Muligheter for sambruk

Innholdet i bygget vil variere ut i fra hvilken tomt som blir valgt:

- Dersom anlegget havner på idrettshalltomta, vil det være naturlig at det blir et bygg tilknyttet idrettsaktivitet. Faller valget på sentrumstomta er det ønskelig med et bygg for sambruk og sosial aktivitet, informerer rådmannen.

Når det gjelder selve valget av tomt, er dette foreløpig ikke tatt stilling til.

- Det blir nok tidligst valgt ved neste kommunestyremøte. Da vil vi se på mulighetene for et endelig valg av tomt, og om vi er klare til å ta avgjørelsen.

Folkemøte på Fosen Fjord Hotel torsdag kveld. Foto: Per O. Johansen
Rolf Øia presenterer rapporten under gårsdagens kommunestyremøte i Åfjord. Foto: Per O. Johansen